Cititoarele de carduri merg "brici" la Spitalul Bârlad. De la 1 mai, pacienţii se vor putea interna numai dacă vor avea cardul la ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardurile de sănătate vor fi operaţionale de la 1 mai FOTO Adevărul
Cardurile de sănătate vor fi operaţionale de la 1 mai FOTO Adevărul

Cu numai câteva zile înainte de a fi implementate cititoarele de carduri, respectiv cardurile de sănătate, conducerea Spitalului Bârlad informază pacienţii că internarea şi consulturile de specialitate se vor putea face numai n cazul celor care vor prezenta cardul

La Spitalul Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad a fost finalizat procesul de achiziţionare şi montare a cititoarelor de carduri, 37 la număr.

Acestea se găsesc în fiecare secţie, în cele cu adresabilitate mare fiind chiar şi câte două cititoare, precum şi în fiecare cabinet din Ambulatoriul integrat (policlinică). Sistemul este operaţional şi conducerea unităţii are convingerea că după 1 mai vor putea fi utilizate fără probleme.

"Cardurile de sănătate trebuie să fie la purtător pentru toate serviciile spitaliceşti şi ambulatorii. Pentru fiecare persoană, cardul va fi ca o confirmare a serviciilor de care a beneficiat. Pentru bolnavii care vor ajunge la Urgenţe, în situaţia în care aceştia nu vor avea cardul la ei, vom apela la familie să-l aducă ulterior, astfel încât pe timpul internării şi la externare să poată fi operat", a precizat dr. Gabriela daniş, directorul medical al spitalului bârlădean.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite