Cine se face vinovat de producerea incendiului devastator din Huşi? Toate indiciile duc către constructor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Căciulă este consilier local FOTO:adevarul
Aurel Căciulă este consilier local FOTO:adevarul

La mai bine de două zile de la producerea incendiului din Huşi în urma căruia opt familii au rămas pe drumuri, nu s-a găsit încă un vinovat. Disperaţi, oamenii susţin că vina principală aparţine constructorului, nimeni altul decât consilierul local huşean Aurel Căciulă, cel a cărui firmă a construit imobilul.

Toate cele opt familii care au rămas doar cu hainele de pe ele sunt hotărâte să îşi ceară dreptate în instanţă. Ele consideră că au fost păcălite atunci când au cumpărat apartamentele respective, mai ales că în contract, spun oamenii, scria negru pe alb că materialele folosite sunt de cea mai bună calitate şi rezistă la foc.

Chiar şi şeful ISU Vaslui a tras ca o primă concluzie, că doar pe casa scării tavanul era făcut din ciment. În interiorul locuinţelor încă se vedeau bârnele de lemn arse de flăcări.  Potrivit contractelor, un astfel de apartament a costat 125.000 de lei, bani pe care cei mai mulţi i-au împrumutat din bancă. Acesta este motivul pentru care, prefectul de Vaslui a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde a trasat sarcini clare pentru a decoperi vinovatul şi pentru a-l trage la răspundere.

 Am considerat necesar să facem distincţie între evaluarea pagubelor şi analiza cauzelor care au provocat incendiul. Pentru aceasta am stabilit, alături de Comisia de Evaluare şi o comisie cu specialişti din mai multe instituţii, apelând la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, dar şi la Garda de Mediu, în vederea unei documentări ample privind acest imobil, de la certificatul de urbanism până la recepţia finală. Nu se poate ca un apartament construit acum 6 ani să ia foc din senin“, a spus prefectul Radu Renga.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite