CAPACITATE 2013 Elevii au avut de rezolvat un text de Alexandru Vlahuţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După minivacanţa de Rusalii, elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenului de Capacitate, astăzi desfăşurându-se prima brobă, cea scrisă la limba şi literatura română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, la această probă s-au înscris 4.163 de elevi. Examenul la Limba şi Literatura Română a început astăzi, 25 iunie, la ora 09:00, dar elevii au trebuit să fie prezenţi cu cel puţin jumătate de oră înainte de curtea liceului. După ora 08:30 nimeni n-a mai putut să intre în clasele repartizate pentru examen. 

Participanţii la examen au fost avertizaţi de profesorii supraveghetori să nu intre în sală cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. În caz contrar, şi dacă sunt prinşi, vor fi daţi afară din examen şi vor fi notaţi, din oficiu, cu nota 1.

Candidaţii la evaluarea naţională 2013 au primit un text de Alexandru Vlahuţă, intitulat "Durerile lumii". Elevii au de extras o serie de elemente care ţin de gramatică şi vocabular, la primul subiect cotat cu 42 de puncte. În cadrul aceluiaşi subiect, pentru 12 puncte, candidaţii au de redactat o compunere de 250 de semne din textul prezentat. La subiectul II, pentru 36 de puncte, elevii trebuie să-şi imagine ziua de Crăciun în anul 2200 şi să rezolve o serie de cerinţe pe marginea unui text citit la prima vedere.

Iată, mai jos, subiectele la Limba şi Literatura Română extrase astăzi, 25 iunie:

image
image

Calendarul Evaluării Naţionale

14 iunie - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

17-19 iunie - Înscrierea la Evaluarea Naţională

25 iunie - proba scrisă la Limba şi Literatura Română

26 iunie - proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă

27 iunie - proba scrisă la Matematică

29 iunie - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00-20:00

30 iunie - Rezolvarea contestaţiilor

3 iulie - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite