Campania derulată de poliţiştii vasluieni: „Opreşte violenţa din casa ta!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui, derulează în perioada 10 noiembrie – 10 decembrie 2014, campania de prevenire a violenţei intrafamiliale „Opreşte violenţa din casa ta!”.

 Prin aceasta se urmăreşte informarea populaţiei cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea acestui tip de violenţă.

Mesajul campaniei va fi transmis atât prin intermediul principalelor canale de informare în masă, cât şi în cadrul întâlnirilor pe care poliţiştii le vor avea cu grupurile ţintă. Astfel, pe parcursul campaniei vor avea loc întâlniri cu elevi din unităţi de învăţământ din municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi, precum şi  personalul unor firme cu un număr mare de angajate în cadrul cărora poliţiştii vor oferi sfaturi utile pentru prevenirea violenţei intrafamiliale. Totodată, mesajul campaniei va fi transmis şi prin organizarea de acţiuni de informare în locuri publice.

"Violenţa familială nu mai este de mult o noutate nici pentru societatea civilă, nici pentru instituţiile statului. E o realitate de zi cu zi şi de o gravitate dramatică, iar consecinţele sunt negative asupra stării de sănătate fizică, mentală şi socială a celor implicaţi.", a precizat Mihaela Straub, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pe aceeaşi temă:

Violenţă dusă la extrem în familii de la polul sărăciei: „Tata bea ca un animal, mă ascund când o bate pe mama”

Dependent de ţigări şi de cerşit la doar 12 ani: „Fumez un pachet de ţigări pe zi. Dacă nu am ţigări, fumez penale”

FOTO O viaţă pe care niciun copil nu şi-o doreşte. Părăsit de mamă în orfelinat, Andrei pictează tablouri, pentru a-şi îndeplini visul: vrea să-şi ia o bicicletă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite