Birocraţia i-a lăsat fără salarii pe dascăli. Peste 7.000 de cadre didactice din Vaslui nu şi-au primit lefurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Vasluii peste 7.000 de profesori nu şi-au primit salariile FOTO: Adevărul
În judeţul Vasluii peste 7.000 de profesori nu şi-au primit salariile FOTO: Adevărul

Cu toate că ar fi trebuit să îşi ia salariile încă de la revenirea din vacanţă, adică pe 6-7 ianurie, cadrele didactice din judeţul Vaslui nu şi-au primit încă lefurile din cauza unei modificări a procedurii de întocmire a actelor.

Mai exact, este vorba de procedura de completare a formularelor de salarizare ce ajuns la trezorerii, procedură modificată la sfârşitul anului 2013, şi despre care nu se ştia la revenirea în vacanţă. 

Astfel, peste 7.000 de dascăli din judeţul Vaslui vor trebui să mai aştepte până îşi vor primi remuneraţiile salariale, până când contabilii unităţilor de învăţământ vor completa corect aceste formulare. 

„Este vorba despre faptul că, la sfârşitul lunii decembrie 2013, a fost emisă o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică procedura de întocmire a documentelor ce stau la baza plăţii salariilor. Acum, listele cu cadrele didactice trebuie completate pe cicluri de învăţământ, ceea ce necesită mult mai multă muncă. Cum, la revenirea din vacanţă, nu s-a ştiut despre noua procedură, secretarele şi contabilii au întocmit documentele ca şi până acum şi abia la Trezorerie au aflat că trebuie să le modifice. Aşa se face că plata salariilor a fost întârziată“, a declarat pentru odv.ro, Mircea Marinescu, preşedintele Sindicatului din Învăţământ „Tutova Bârlad“.

Marinescu a mai precizat că, cel târziu până marţea viitoare, cadrele didactice îşi vor primi salariile. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite