Peste 150.000 de petarde şi baterii de artificii, confiscate de poliţişti. Articolele erau vândute ilegal pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Articolele ridicate de poliţişti. Foto: IPJ Alba
Articolele ridicate de poliţişti. Foto: IPJ Alba

Poliţiştii din Alba au indisponibilizat sute de kilograme de articole pirotehnice, în urma a nouă percheziţii efectuate la persoane care sunt bănuite că ar fi vândut astfel de articole, fără a fi autorizate. Acţiunea a avut loc miercuri, 11 mai 2022.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Alba Iulia şi Sebeş, au efectuat miercuri nouă percheziţii, din care una în municipiul Bucureşti şi opt în judeţul Timiş, la domiciliile unor persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept ,precum şi la sediile sau punctele de lucru ale societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări, a rezultat că, începând cu luna noiembrie 2021, cele nouă persoane ar fi comercializat, on-line, unor cetăţeni din judeţul Alba, articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens. O parte din articole ar fi fost vândute unor minori.

Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri, iar faţă de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Săcălaz, judeţul Timiş, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. 

Cu ocazia percheziţiilor, a fost identificată şi indisponibilizată cantitatea de 585 de kilograme de articole pirotehnice (151.240 de petarde şi baterii de artificii).

La acţiune au participat şi poliţişti de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, criminalistic şi pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Timiş precum şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Aceasta a beneficiat de sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Vă mai recomandăm:

 

Destinul secretarului Marii Uniri de la 1918. Silviu Dragomir, închis pentru că a fost în guverne „burghezo-moşiereşti“

 

Sătucul cu 600 de locuitori transformat într-un centru logistic pentru toată Transilvania

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite