Bârlădean arestat preventiv după ce a spart două maşini şi a tâlhărit un cetăţean în propria gospodărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
persoana retinuta

Vasile Mocănaşu, 22 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce în noaptea de 9/10 iulie a produs prejudicii în valoare de 500 de lei. Infractorul a fost prins în fapt de unul dintre proprietari

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad l-au identificat pe Vasile Mocănaşu, de 22 ani, domiciliat în municipiul Bârlad, la puţin timp după ce şi-a însuşit mai multe bunuri aflate în autoturisme parcate pe stradă şi în curtea unui cetăţean. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la tâlhărie calificată.

Din cercettările derulate de poliţişti reiese că tânărul a sustras în noaptea de 09/10.07.2014, din două autovehicule, mai multe bunuri: baterie acumulator, roată rezervă, cric. Autovehiculele erau parcate pe strada Tudor Vladimirescu, iar după comiterea faptelor, tânărul a ascuns bunurile într-un loc din apropiere.

În aceeaşi noapte a pătruns fără drept în curtea unei locuinţe din municipiul Bârlad, cu intenţia de a sustrage fier vechi. A fost surprins de proprietar care a încercat să-l oprească până la intervenţia poliţiştilor. Pentru a se sustrage de la locul faptei,  Mocănaşu l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe proprietar. Ulterior a fugit din curtea locuinţei, fiind identificat de poliţişti şi condus la sediul Poliţiei municipiului Bârlad pentru cercetări.

“Prejudiciul cauzat prin comiterea infracţiunilor de furt este de aproximativ 500 lei, bunurile fiind recuperate de poliţişti”, a menţionat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Pe numele lui Vasile Mocănaşu, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad şi a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite