Băieţelul de 3 ani găsit mort de frig în pădurea de la Ghergheşti după două zile de căutări, condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei (3 ani) a fost condus pe ultimul drum
Andrei (3 ani) a fost condus pe ultimul drum

La numai 3 ani, Adrian Balan, băieţelul care a murit îngheţat în pădurea de la Ghergheşti, a fost condus pe ultimul drum de toată comunitatea.

Îngeraşul care s-a stins din viaţă la vârstă atât de fragedă a fost condus pe ultimul drum de cei trei frăţiori mai mari, de părinţi şi toată comunitatea. Adrian Balan (3 ani) a fost găsit mort joi dimineaţă, 21 aprilie, după 40 de ore în care sute de poliţişti, jandarmi, pompieri şi civili au periat aproape 1.000 de hectare de pădure pentru.

Slujba de înmormântare a avut loc în satul natal (Miceşti, comuna Ghergheşti), duminică, 24 aprilie. Aproximativ 150-200 de oameni au venit să-l plângă şi să fie alături de părinţii îndoliaţi. S-au alăturat cortegiului funerar şi oameni de la Bârlad, aceeaşi care, în zilele cât micuţul era dat dispărut, s-au alăturat echipelor de salvare.

Adrian a fost înmormântat creştineşte din mila comunităţii. Parte din cheltuieli le-a suportat Primăria, parte din ele oamenii impresionaţi de trista poveste.

"Am participat încă din primele ore ale dispariţiei acestui copilaş şi am văzut condiţiile în care trăiesc. Am decis să îi ajut atât cât pot pentru a putea avea o înmormântare normală. Am rugat câţiva vecini să îi ajute să pregătească mâncarea şi cu toţii au fost de mare ajutor s-au mobilizat. Dumnezeul să-l odihnească pe acest îngeraş. Eu am adus produsele şi voi aduce cele necesare şi pentru pomana de 40 de zile", a spus bârlădeanul Alexandru Curelaru.

inmormantare andrei balan

Marţi, 19 aprilie, Andrei şi verişoara lui Adina-Petronela Olaru (4 ani) se jucau în faţa casei alături de alţi copii. În jurul orei 14 a fost remarcată absenţa lor şi părinţii au început să-i caute prin împrejurimi. Spre lăsarea serii au sunat la 112 pentru a cere sprijin. Căutătorii au bănuit că micuţii s-au rătăcit în pădurea situată la numai 50 de metri de casă. Cei doi verişori au îndurat frigul, foamea, întunericul şi ploaia torenţială. Două zile mai târziu, Adina a fost găsit mergând la marginea unui drum, la distanţă de aproximativ 9 kilometri de casă. Verişorul ei a fost găsit la scurt timp, la distanţă de aproape un kilometru de locul unde era Adina. Era mort de aproape 10 ore, spun anchetatorii. Primele cuvinte ale fetiţei care a supravieţuit în mod miraculos au fost: "Andrei a murit!".

Părinţii celor doi copilaşi trăiesc în sărăcie lucie. Nu au curent electric, nici măcar gard la casă, iar singura sursă de venit o constituie alocaţiile copiilor şi ajutoarele sociale. Adina, fetiţa supravieţuitoare, mai are acasă şase fraţi cu vârsta cuprinasă între 2 şi 18 ani. Unul din frăţiorii ei s-a rătăcit în pădure când avea 5 ani şi a fost găsit exact în locul unde a fost găsită şi ea.

Citeşte şi:

Supravieţuire miraculoasă a unei fetiţe de 4 ani rătăcită într-o pădure din judeţul Vaslui. Băieţelul de 3 ani a decedat

Doi copii de grădiniţă, dispăruţi într-o pădure din judeţul Vaslui. Echipaje  mixte de căutători, răscolesc codrii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite