Avertizarea meteorologilor a băgat în alertă Comandamentul de iarnă. Judeţul Vaslui a primit o cantitate de 20 de tone de motorină de la rezerva de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În noaptea de miercuri spre joi se anunţă viscol mare FOTO: Adevărul
În noaptea de miercuri spre joi se anunţă viscol mare FOTO: Adevărul

Atenţionarea de cod galben de viscol şi ninsori emisă de meteorologi pentru ziua de mâine i-a băgat în alertă pe membrii Comitetului Judeţean de iarnă din Vaslui.

La ultima întâlnire din această seară, prefectul Radu Renga a atras atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui să facă tot posibilul ca dializaţii aflaţi pe liste să ajungă din timp la spitale. Totodată, gravidele sau persoanele care întâmpină probleme medicale sunt rugate să solicite sprijinul autorităţilor.

Comitetele locale din toate cele 86 de loclităţi ale judeţului sunt obligate să asigure serviciu de permanenţă, măsură luată, de asemenea, şi la nivelul Prefecturii Vaslui. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a atras atenţia şi drumarilor, mai ales a celor de la Secţia Bârlad a Companiei Drumuri şi Poduri, să aibă utilajele pregătite în punctele cheie, îndeosebi în sudul judeţului. 

Judeţul  Vaslui  va beneficia de o cantitate de 20 tone carburant,  primit  de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, ca ajutor umanitar pentru persoanele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, specifice sezonului rece. „Ninsorile abundente şi viscolul din ultimele zile au determinat autorităţile locale din mediul rural să intervină cu utilajele proprii sau închiriate pentru deblocarea drumurilor comunale şi săteşti. Ne-au solicitat sprijinul şi iată, prin Hotărâre de Guvern, s-a aprobat cantitatea  de  20  de  tone  motorină.  Distribuirea  acestei  cantităţi  se  va  decide  în  cadrul şedinţei  Comitetului  Judeţean  pentru  Situaţii  de  Urgenţă“, a declarat prefectul de Vaslui, Radu Renga. 

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a anunţat că în cursul zilei de mâine, 29 ianuarie, cursurile vor fi suspendate în şcolile din mediul rural.

Citeşte şi:

Nici mâine nu se învaţă. ISJ Vaslui a decis suspendarea cursurilor la toate unităţile şcolare din mediul rural

Se strică vremea. Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben de ninsori şi viscol pentru judeţele Moldovei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite