Autoturism de zeci de mii de euro furat din Germania, descoperit la Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina furată din Germania FOTO Poliţia de Frontieră
Maşina furată din Germania FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră vasluieni au reţinut la controlul de frontieră pentru continuarea cercetărilor un autoturism, în valoare de 35.000 de euro, care a fost declarat de autorităţile germane ca fiind furat.

În ziua de 12 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, moldovenească şi română, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Arteon, înmatriculat în Franţa, an de fabricaţie 2018.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că certificatul de înmatriculare prezentat la control figurează furat în alb din Germania din data de 14.01.2016. Totodată, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză este furat, fiind introdus în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare”, spun poliţiştii de frontieră.

Bărbatul a declarat că trebuia să transporte autoturismul în Republica Moldova, urmând ca ulterior să primească o sumă de bani. Acesta a mai specificat că nu are cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru comiterea infracţiunilor de furt, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei (35.000 euro), a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Românii care au scandalizat Belgia cu furtul prin metoda „umărul surferului“. Cum îşi alegeau victimele

Pictori români, prinşi la furat ceasuri inteligente în Belgia. „Nu sunt o bandă profesionistă de hoţi“

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite