Atac mafiot la Vaslui. Şase tineri au incendiat cu cocktailuri Molotov casa greşită, după un scandal la discotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un manifestant aruncă cocktailuri Molotov către poliţişti în timpul grevei de 24 de ore în Atena Grecia FOTO Mediafax/Hepta

Şase tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 ani din judeţul Vaslui au fost reţinuţi de procurori fiind acuzaţi că au incendiat o casă din localitatea Pribeşti cu cocktailuri Molotov. Indivizii au confundat casa pe care voiau să o incendieze.

UPDATE: Judecătoria Vaslui a respins vineri seara propunerea de arestare a celor şase tineri. Magistraţii au luat măsura arestului la domiciliu faţă de patru dintre tineri, iar faţă de ceilalţi doi, complicii, s-a luat măsura controlului judiciar.

Ştire iniţială:

Cei şase tineri sunt din comunele Micleşti şi Soleşti. Aceştia au plănuit să dea foc casei unui tânăr din satul Pribeşti, răzbunându-se astfel pentru o bătaie pe care unul dintre cei şase adolescenţi a încasat-o la sfârşitul săptămânii trecute. 

Mădălin Luca (18 ani) din comuna Micleşti a fost implicat într-un scandal la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce petrecea la discoteca din Codăeşti, fiind bătut de un tânăr din Pribeşti. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, pe 28 iunie, seara, Mădălin Luca a pus la cale răzbunarea. După ce şi-a adunat mai mulţi prieteni au hotărât să dea foc casei rivalului din Pribeşti.

După ce au pregătit mai multe sticle cu cocktailuri Molotov, cei şase tineri: Mădălin Luca, Lucian Chiriţă, Constantin Vlasie, Alexandru Bodros, Claudiu Moise şi Petrişor Teodorescu în jurul orei 3 dimineaţa, s-au deplasat în satul Pribeşti pentru a-şi pune în aplicare planul de răzbunare.

Indivizii au confundat casa în care locuia tânărul pe care voiau să se răzbune şi au aruncat cocktailurile Molotov într-o altă casă. Speriată, proprietara a ieşit afară şi a cerut ajutorul vecinilor pentru a stinge incendiul. Norocul femeii a fost că seara plouase, astfel că a reuşit să stingă focul cu apa adunată după ploaie.

Alertaţi, poliţiştii vasluieni au declanşat ample cercetări, fiind pentru prima dată când s-au confruntat cu un caz de o asemenea gravitate. După două zile de cercetări Poliţiştii Secţiei 2 Rurale Vaslui au reuşit să dea de urma celor şase indivizi. Pe numele lor poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere, respectiv violare de domiciliu.

”Cei şase suspecţi reţinuţi sunt audiaţi la Parchet, urmând a fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunerile legale”, a precizat Loredana David, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite