Ambasadorul Franţei în România: „Ţara voastră este un adevărat paradis agricol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„România, dar mai ales judeţul Vaslui, va fi salvat de investitorii francezi în agricultură“, cel puţin acestea sunt asigurările date de Phillipe Gustin, ambasadorul Franţei în ţara noastră, care s-a aflat, astăzi, într-o vizită oficială în Vaslui.

Venit pentru prima dată în „ţara lui Ştefan cel Mare“, Excelenţa sa Phillipe Gustin a rămas impresionat de frumuseţea municipiului reşedinţă de judeţ, dar şi de căldura cu care a fost primit de autorităţile locale şi judeţene. 

Acesta s-a întâlnit şi cu oameni de afaceri din judeţ, ocazie cu care a făcut cunoştinţă cu potenţialele domenii de activitate în care ar putea investi francezii. De departe, însă, cel mai atractiv domeniu pentru ambasador este agricultura, el caracterizând ţara noastră ca fiind un „imens şantier agricol“.

„Sunt mai multe oportunităţi pentru investitorii francezi în acest judeţ. Un domeniu bun pentru investiţii îl reprezintă agricultura. România este un adevărat paradis agricol, o ţară care are capacitatea de a hrăni toată populaţia. Ştim că sunt probleme cu sistemele de irigare, pe care vrem să le dezvoltăm. Franţa are expertiză care poate fi interesantă pentru România. Nu trebuie să ne limităm la anumite sectoare. Am văzut că se mai poate investi în textile şi în transporturi“, a spus ambasadorul Franţei în cadrul unei conferinţe de presă. 

Înainte de a pleca, Phillipe Gustin a fost invitat de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Vasile Pavăl, să semneze în Cartea de Onoare a oraşului. 

Citeşte şi:

FOTO Ambasadorul Cehiei în România, în vizită la Vaslui. Jiri Sitler a rămas impresionat de Cuţile Domneşti ale lui Ştefan cel Mare

Ambasadorul Belgiei în România, în vizită neoficială la Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite