Agent de la Penitenciarul Vaslui, acuzat că lua mită de la rudele deţinuţilor. A fost prins în flagrant de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Costel Gemene, în vârstă de 30 de ani, agent la Penitenciarul din vaslui, este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, după ce l-au prins pe acesta, în urma unui flagrant, că a primit suma de 500 de lei.

Flagrantul a fost organizat de procurorii de la serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vaslui, care aveau informaţii că Gemene primea bani sau alte bunuri în schimbul introducerii  unor telefoane mobile în închisoare pe care le dădea deţinuţilor. 

Potrivit anchetatorilor, agentul primea un număr de telefon de la deţinuţi, după care lua legătura cu rudele lor ca să poată intra în posesia banilor. Sumele de bani pe care le primea variau între 300 şi 500 de lei. 

Agentul a primit ieri mandat de reţinere pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii, însă, au dat dovadă de clemenţă şi au dispus obligarea acestuia de a nu părăsi ţara.

Riscă să fie dat afară din serviciu

Cirprian Costel Gemene nu este prima dată când a ajuns în centrul atenţiei publice. El era cât pe ce să fie dat afară din serviciu în vara anului 2010, atunci când a încercat să se sinucidă împuşcându-se cu pistolul din dotare în timpul serviciului. Medicii au reuşit să îi salveze viaţa, în urma unei intervenţii chirurgicale, iar Gemene a fost reprimit în Penitenciar ca agent. 

„Faţă de situaţia prezentată, în funcţie de soluţia adoptată de organele judiciare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va dispune măsuri conform prevederilor articolului 58 din Legea 293 din 2004 republicată, privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, privind modificarea, punerea la dispoziţie, suspendarea din funcţie şi încetarea raporturilor de serviciu“, ne-a declarat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Vaslui.

De asemenea, va fi sesizată Comisia de Disciplină constituită la nivelul unităţii. În funcţie de gravitatea faptelor, aceasta poate să dispună, potrivit legislaţiei funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare, o măsură disciplinară, cea mai gravă dintre acestea fiind destituirea agentului din sistem. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite