Adjunctul şefului IPJ Vaslui şi-a depus raportul de încetare a activităţii. Zeci de poliţişti vasluieni au solicitat pensionarea în toiul scandalului de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, comisar-şef Cătălin Popa, a solicitat încheierea raporturilor de serviciu cu unitatea, prin pensionare, începând cu data de 14 martie.

Cătălin Popa (50 ani) ocupă funcţia de adjunct al inspectorului şef din anul 2010, anterior fiind şeful Serviciului de Ordine Publică. Solicitarea adjunctului IPJ a fost înaintată la sfârşitul săptămânii trecute. Tot atunci, nouă poliţişti din cadrul IPJ Vaslui, în frunte cu fostul inspector şef, comisar-şef Mihai Carp, au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, infracţiuni de fals şi abuz în serviciu în scandalul izbucnit la sfârşitul anului trecut la Poliţia Rutieră.

De la începutul anului, mai mulţi poliţişti şi-au exprimat intenţia de a se pensiona anticipat, în baza noii legislaţii care le permite ieşirea la pensie cu drepturi depline, chiar dacă nu au vârsta legală, condiţia fiind legată doar de vechimea în muncă. Potrivit legii, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016, au dreptul la pensia anticipată de serviciu poliţiştii care au o vechime de cel puţin 20 de ani, din care cel puţin 10 să reprezinte vechimea în serviciu. În ultimele zile Serviciul Personal din cadrul IPJ Vaslui a fost luat cu asalt de poliţiştii care şi-au înaintat raportul.

”De la începutul acest an, 53 de poliţişti au solicitat încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind Statutul poliţistului, şi Legii nr. 223/2015, privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Începând cu data de 5 martie şi-a încheiat activitatea, prin pensionare, şeful Poliţiei municipiului Vaslui, comisar-şef Constantin Galescu şi şeful Biroului Ordine Publică, din cadrul aceleeaşi structuri, comisar-şef Constantin Cuciureanu. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite