Acuzaţii ale unui lider PDL Vaslui: „Manifestaţiile de la Pungeşti au fost amplificate de activişti pentru bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a Partidului Democrat Liberal (PDL), Ciprian Iftimoaei, a acuzat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate protestele organizate în comuna Pungeşti au avut în spate interese ascunse ale activiştilor de mediu din ţară. Liderul PDL susţine că toate aceste amănunte i-au fost oferite de localnici, în urma unei vizite făcute zilele trecute în satul Siliştea.

Ciprian Iftimoaei, fost prefect de Vaslui, a spus că a decis să meargă zilele trecute în comuna vasluiană pentru a sta de vorbă cu oamenii, tocmai pentru că situaţia din zonă s-a mai detensionat şi pentru ca cei de la PDL să nu fie acuzaţi că speculează politic manifestaţiile. 

Liderul democrat liberal spune că a remarcat că situaţia s-a calmat în comună şi că oamenii s-ar fi resemnat cu ideea că Chevron îşi va continua lucrările de amplasare a sondei de explorare în zonă. Iftimoaiei susţine că localnicii au spus delegaţiei PDL că toate protestele au fost amplificate de câteva asociaţii neguvernamentale care ar fi primit bani pentru aceste mitinguri. „Oamenii ne-au spus că sunt conştienţi că, atunci când au dărâmat gardul companiei Chevron (protestul de in 7 decembrie 2013-n.r.), au încălcat legea. Şi noi le-am expliat că a fost vorba de tulburare de posesie. Ei au recunoscut că toate protestele au fost amplificate de unii activişti şi au mai spus că, din ce ştiu ei, e vorba de nişte bani pe care aceşti activişti i-au primit pentru organizarea acelor proteste. Nu este treaba noastră să investigăm astfel de lucruri“, a declarat Ciprian Iftimoaei. 

Oamenii vor să protesteze paşnic

Liderul PDL este de părere că oamenii din Pungeşti conştientizează faptul că ar fi fost manipulaţi, dar că, în acelaşi timp, refuză ca cei de la Chevron să foreze în zonă. „Este interesant faptul că oamenii intenţionează să solicite autorităţilor delimitarea unui perimetru special pentru a protesta în linişte. I-am asigurat pe oameni că suntem alături de protestele lor, atâta timp cât ele vor fi paşnice. Oricum, din punctul nostru de vedere, nu credem că ar trebui ca jandarmii să rămână în zonă“, a adăugat Iftimoaei. 

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

Citeşte şi:

Abuz sau exces de zel? Accesul localnicilor din Pungeşti a fost deblocat, dar este controlat: „Cine îi plăteşte pe jandarmi, statul sau Chevron?“

Cine sunt păpuşarii care-i manevrează pe răsculaţii din Pungeşti: un preot, un jurnalist, un primar, un şef de judeţ, un ecologist şi un deputat

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite