Accident cu patru victime pe DE 581, la câţiva kilometri de Bârlad. Un şofer este în stare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două TIR-uri s-au ciocnit şi un al treilea a ieşit din decor FOTO Sabina Ghiorghe
Două TIR-uri s-au ciocnit şi un al treilea a ieşit din decor FOTO Sabina Ghiorghe

Evenimentul a  avut loc azi dimineaţă, în jurul orei 2.30, în afara localităţii Zorleni. Au fost implicate trei TIR-uri şi un autoturism Audi. Şi la ora actual se circulă pe un singur sens de drum.

Din primele cercetări reiese că accidentul s-a produs pe fondul oboselii şi al întunericului. Un autocamion înmatriculat în Brăila, condus de un şofer de 23 de ani, circula dinspre Vaslui spre Bârlad.

Acesta a intrat în coliziune cu partea din spate a unui alt TIR, cu număr de Bacău, ce staţiona pe partea carosabilă din pricina unei defecţiuni tehnice. Impactul a fost atât de dur încât bucăţi de tablă şi alte materiale s-au împrăştiat peste tot. Chiar în acel moment, venea dispre Bârlad un al treilea TIR, condus de un huşean de 38 ani. Acesta a fost nevoit să tragă dreapta de volan pentru că s-a trezit pe parbriz cu un val de seminţe de floarea soarelui (încărcătura primului TIR). A părăsit partea carosbilă şi a oprit în camp, la 50 de metri distanşă de şosea.

Şoferul celui de-al doilea TIR (22 ani) era în cabină împreună cu un mecanic auto (29 de ani). Acesta s-a deplasat până acolo cu un Audi ce era oprit în faţa TIR-ului defect.

Cei patru şoferi au fost transportaţi la Spitalul Municipal de Urgenţă Bărlad. Cel mai grav pare să fie şoferul de 23 de ani. Brâileanul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi a fost transferat la Neurochirurgie Iaşi. Ceilalţi şoferi sunt stabili, fiecare având contuzii şi traumatisme uşoare.

“La faţa locului au fost făcute cercetări de către poliţiştii de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului. Circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens de mers pentru că încărcătura de seminţe de floarea soarelui din primul autocamion s-a răsturnat pe carosabil”, a declarat, pentru “Adevărul”, subcomisarul Mihaela Ştraub, de la IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite