Circul groazei din Vaslui, în ilegalitate. Autorităţile au dispus închiderea acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetărilor declanşate de autorităţile vasluiene, în urma incidentului înregistrat miercuri seara la circul amplasat în parcarea complexului compercial Proxima Shopping Center din Vaslui, au scos la iveală mai multe nereguli, ce au dus la sistarea activăţii, toate spectacolele fiind anulate.

Circul Florida Show este administrat de o întreprindere individuală din judeţul Neamţ, ai cărei reprezentanţi au încercat să paseze responsabilitatea unui colaborator din Austria. Pe numele administratorului din Neamţ poliţiştii au deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Două persoane au ajuns la spital în urma prăbuşirii tribunei: un copil de nouă ani şi un bărbat de 47 ani, care au suferit policontuzii. Altor opt copii, prinşi între scaunele prăbuşite, le-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului ce nu au necesitat transportul la spital.
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au declanşat la rândul lor verificări, în uma cărora au descoperit că nu au fost respectate normele de siguranţă la amenajarea tribunelor, iar două dintre persoanele care lucrau la circ nu erau angajate cu forme legale.
« S-au aplicat două amenzi, una în cuantum de 10.000 de lei, pentru nerespectarea securităţii în muncă şi alta în cuantum de 20.000 de lei pentru munca la negru, două dintre persoanele care lucrau la circ nefiind angajate cu forme legale. Date fiind neregulile constatate s-a dispus sistarea activităţii circului, până la remedierea deficienţelor », a precizat Alin Mocanu, inspectorul şef al ITM Vaslui.
În urma cercetărilor la locul incidentului, inspectorii în muncă au constatat că reprezentanţi circului nu au respectat normele elementare la montarea tribunelor circului, partea din faţă a acestora a fost amplasată pe beton, iar partea din spate pe pământ. Din această cauză, în momentul în care tribunele au fost ocupate de spectatori, s-a creat un balans ce a dus la prăbuşire. Acestea erau amenajate pe un schelet metalic, pe trei nivele. Pe fiecare dintre nivel erau câte două rânduri, de aproximativ zece metri lungime. În momentul prăbuşirii tribunei, pe fiecare dintre cele şase rânduri erau cel puţin zece persoane. O anchetă în acest caz a au demarat şi reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vaslui.

Citeşte şi:

Tribuna unui circ ambulant din Vaslui s-a prăbuşit înainte de spectacol. Nouă copii au fost prinşi între scaune

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite