Ziua Poliţiei de Frontieră. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au primit cadou o căciulă a unui fost general de grăniceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subprefectul (foto dreapta) oferă comisarului şef Marius Ciobanu căciula de astrahan FOTO Corina Macavei
Subprefectul (foto dreapta) oferă comisarului şef Marius Ciobanu căciula de astrahan FOTO Corina Macavei

Sărbătorită în fiecare an în data de 24 iulie, Ziua Poliţiei de Frontieră Române a fost marcată şi la Drobeta Turnu Severin prin mai multe evenimente, care au fost organizate la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

24 iulie are o semnificaţie deosebită pentru cei ce se află la frontierele ţării. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni sărbătoresc anul acesta 149 de ani de când domnitorul A.I. Cuza a unificat prin Decretul nr 893 din 24 iulie 1864 instituţiile grănicereşti din Moldova şi Ţara Românească punând,  bazele unui sistem modern  de pază a hotarelor ţării.

„Astăzi este Ziua Poliţiei de Frontieră Române, sărbătorim 149 de ani de existenţă instituţională, de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit cele două regimente grănicereşti Muntenia şi Moldova într-o singură structură, cea a grănicerilor. Cu această ocazie, Poliţia de Frontieră a desfăşurat numeroase activităţi cultural-educative şi sportive. Vreau să vă spun că au fost avansaţi la expirarea stagiului minim în grad un număr de 32 de agenţi şi 6 ofiţeri, iar pentru merite deosebite a  fost avansat înainte de termen un agent de poliţie şi un ofiţer”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pentru poliţiştii de frontieră care astăzi au fost avansaţi în grad a fost un moment emoţionant. Cu atât mai mult cu cât o parte din ei au fost înaintaţi în grad pentru merite excepţionale. Unul din poliţiştii de frontieră care s-a remarcat prin activitatea depusă şi care a fost avansat înainte de termen este şi agentul şef adjunct Lorin Lăpădat de la Biroul de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

„Sunt mândru că sunt poliţist de frontieră, activitate pe care o desfăşor de 14 ani şi vreau să vă spun că că viaţa de poliţist de frontieră nu este uşoară. Ne confruntăm cu destule cazuri, dar este o profesie frumoasă, pe care mi-am dorit-o încă de când eram copil, de pe băncile şcolii. Este pentru prima dată când sunt avansat înainte de termen, este un moment extraordinar pentru mine, emoţiile sunt foarte mari, sunt mândru şi mulţumesc întregii conduceri pentru acest fapt”, a spus agentul şef adjunct Lorin Lăpădat.

Din partea autorităţilor locale a fost prezent subprefectul de Mehedinţi, Octavian Tuţu, care a ţinut să felicite Poliţia de Frontieră Mehedinţi pentru activitatea depusă: „Într-un moment aniversar ca acesta eu vreau să vă spun că suntem mândri de activitatea Poliţiei de Frontieră la nivelul judeţului Mehedinţi, că e o zonă foarte importantă care întotdeauna atât în istoria judeţului Mehedinţi  cât şi actuala, acolo unde avem o graniţă destul de grea cu Serbia, care nu este în Uniunea Europeană Poliţia de Frontieră îşi face cu brio datoria. Este una din instituţiile cele mai performante de la nivel de ţară. Vreau să-i felicit la moment aniversar, să le urez sănătate, putere de muncă, dar şi să felicit familiile pentru încrederea pe care o acordă celor care lucrează la Poliţia de Frontieră pentru că numai cu sprijinul lor pot să aducă performanţă în activitatea lor de zi cu zi”. Cu ocazia zilei Poliţiei de Frontieră, subprefectul Tuţu a oferit şefului STPF Mehedinţi, comisarul şef Marius Ciobanu, pentru sala de tradiţii „General Nicolae Soare”, o căciulă de astrahan care a aparţinut unui general de grăniceri.



 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite