Ziua de 10 Mai, sărbătorită printr-un concert instrumental  la Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Carol I al României
Regele Carol I al României

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei  (ANRM) organizează astăzi la Drobeta Turnu Severin o serie de manifestări menite să marcheze Ziua Independenţei României. Evenimentul debutează cu un concert instrumental, susţinut de elevi de la Liceul „I. Şt. Paulian”.

ANRM Mehedinţi invită severineni să participe la sărbătorirea Zilei Independenţei României, manifestările fiind organizate în zona de promenadă Crişan din Drobeta Turnu Severin.

Începând cu ora 20,00 este programat un concert instrumental susţinut de David Neamţu (vioară), Şontea Claudiu (chitară clasică), Robert Popescu (contrabas), elevi ai Liceului de Artă "I.Şt.Paulian".  O jumătate de oră mai târziu, va avea loc lansarea a 100 de lampioane colorate, oferite celor prezenţi de către ANRM Mehedinţi.

La data de 10 mai 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus jurământul de credinţă în faţa Parlamentului şi a fost proclamat domnitor al României. Carol a păstrat această titulatură până în 1881.
Unul din cele mai importante moment ale domniei lui Carol a fost obţinerea Independenţei României faţă de Imperiul Otoman, act care i-a adus un prestigiu uriaş. La data de 10 mai 1877, Senatul României a votat proclamaţia de independenţă faţă de Imperiul Otoman. Războiul  de Independenţă, sau Războiul ruso-turc din 1877-1878, a beneficiat de o contribuţia decisivă a trupelor române, comandate efectiv de Carol. Congresul de la Berlin, din 1878, a consfinţit independenţa absolută a României faţă de Imperiul Otoman.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite