VIDEO Imagini inedite cu o haită de lupi care descoperă camera de monitorizare a faunei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini inedite cu o haită de lupi care descoperă camera de monitorizare a faunei, amplasată de către specialiştii Parcului Natural Porţile de Fier, au fost publicate pe Facebook de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăieşte în haită şi are un rol important în menţinerea echilibrului ecologic şi menţinerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii şi când atacă pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simţuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul şi văzul foarte dezvoltate, permiţându-I să vâneze ziua şi noaptea.

Pădurile din Romsilva - Parcul Natural Porţile de Fier asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii de mamifere, păsări, reptile, amfibieni şi nevertebrate.

Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor - #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75.000 de hectare sunt păduri.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite