VIDEO Finanţatorul echipei de fotbal F.C. Hunedoara, reţinut în dosarul evazioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvian Toma, finanţatorul echipei de fotbal F.C Hunedoara
Silvian Toma, finanţatorul echipei de fotbal F.C Hunedoara

Silvian Toma a fost audiat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Mehedinţi şi reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă

Silvan Toma, finanţatorul echipei de fotabal  F.C. Hunedoara a  fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Omul de afaceri a fost audiat de procurorii DIICOT Mehedinţi mai bine de patru ore.

El este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală, în acelaşi dosar de evaziune a fost audiat şi tatăl său Petrică Toma, fost şef la Garda Financiară Hunedoara şi deţinătorul hotelului Roman din Băile Herculane, achiziţionat cu suma de 8, 6 milioane de lei prin intermediul firmei Casito Aerotransport din Hunedoara. Compania Casito Aerotransport a fost înfiinţată în 2008 şi face parte din grupul Casito Transimpex, deţinut de Toma.

Grupul de firme desfăşoară activităţi în transport aerian şi auto, recuperare şi valorificare de materiale refolosibile, reparaţii aparate de masură-control, producţie de materiale de construcţie. Casito deţine şi Fabrica de Mortare şi Adezivi din Hunedoara, potrivit Radio Reşiţa.

Petrică Toma a fost lăsat să plece, iar fiul său, alături de celălalte persoane cercetate pentru evaziune fiscală din Hundeoara, Cluj, Timişoara şi Strehaia, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Mehedinţi  au descins, duminică dimineaţa, în 30 de locaţii - 13 în localitatea Strehaia,nouă în judetul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş.

Oamenii legii au ridicat din casele ţiganilor  din Strehaia trei seifuri, cinci autoturisme de lux şi mai multe documente.„Au efectuat în repetate rânduri tranzacţii cu sume importante de bani ce depăşesc 1.600 de miliarde de lei vechi. În urma acestor tranzacţii, statul a fost prejudiciar cu peste 20  de milioane de euro.

Au fost emise 34 de mandate  de aducere, asu fost puse în aplicare un număr de 28  de persoane sunt prezente la sediul DIICOT Mehedinţi”, a declarat ofiţerul SCCO Mehedinţi.

Pentru 24 de ore au fost reţinuţi şi trei importanţi oameni de afaceri din Timişoara care au achiziţionat marfă de la ţiganii din Strehaia.„Eu reprezint trei învinuiţi din Timişoara, valoarea prejudiciului imputat clienţilor mei este de 500.000 de euro, e discutabil.

Sunt importanţi oameni de afaceri din Timişoara, cel puţin doi dintre ei au firme de construcţii destul de mari.În Timişoara au construit şcoli, au renovat şi spitalul judeţean, cred că fac parte din alt film decât cei din Strehaia ”,a declarat  Carin Antonescu, avocat din baroul Timiş.

Poliţiştii de la Servicul de Combatere a Crimei Organizate încă îi caută pe Cătălin Spătaru, regale asfaltului din Piteşti, dar şi pe capii reţelei Ion şi Gheorghe Mihai, care sunt şi ei de negăsit.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite