UPDATE VIDEO Maşinile unui poliţist din Mehedinţi, incendiate azi-noapte în faţa casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autoturisme care aparţineau unui poliţist de la Biroul Poliţiei Rutiere Mehedinţi au ars, în această dimineaţă, ca o torţă.  Cercetările continuă pentru identificarea persoanelor suspecte.

UPDATE   Poliţiştii mehedinţeni continuă cercetările, întocmind în acest moment cercul de suspecţi. “Se fac cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor suspecte de producerea acestui eveniment”, ne-a declarat inspectorul principal Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La finalizarea intervenţiei de stingere a incendiului, pompierii au stabilit, îmăpreună cu poliţiştii, şi o cauză probabilă: “folosirea intenţionată a sursei pentru a genera incendiul”.

Maşinile, un Mercedes şi o Dacia Logan, au ars chiar în faţa casei omului legii din Şimian. Dacă nu erau stinse de pompieri, focul risca să se extindă şi la locuinţa acestuia.

Incendiul a izbucnit, în această dimineaţă, în jurul orei 3.00. Vecinii au fost treziţi din somn de o bubuitură. Când au ieşit au văzut cele două autoturisme în flăcări. “Flacărea venea către casă. Se ridic continuu către casă. Nu văzui nimic suspect. Doar vecinii erau adunaţi pe stradă. Şi vroiam să încercăm să stingem cu nisip, cu lopeţi, nu mai reuşeam că veneau flăcările către noi. N-are cum să ia foc din senin, asta-I o mână criminală.  E vecinul meu. E un băiat deosebit… probabil cineva căruia a dat vreo amendă. Cred că este e şi un motiv, dar aşa, din senin nu”, ne-a spus un vecin de-al poliţistului.

Pompierii au fost chemaţi să stingă flăcările. “Când am sosit la faţa locului, am constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la ambele autoturisme, cu posibilităţi de propagare, deoarece unul din ele era parcat chiar în faţa garajului de lângă casa de locuit. Incendiul a fost stins imediat, iar- ca pagube- ambele maşini au ars în totalitate. Din spusele vecinilor, ar fi fost incendiate. Cauzele noastre sunt în curs de stabilire”, ne-a spus plt. mj. Dan Răducan, reprezentantul ISU “Drobeta”. 

Maşinile poliţistului au ars în totalitate

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA IMAGINI DE LA FAŢA LOCULUI

Poliţistul lucrează la Rutier[ şi crede că ar putea fi vorba de o răzbunare. Dacă nu ar fi intervenit pompierii, îi putea lua foc şi casa. “Se pare că ar fi o mână criminală. E şi normal, natura serviciului… vă daţi seama că intrii în contact cu diferite persoane. Eram acasă. Am auzit nişte bubuituri şi m-au trezit vecinii… zgomot pe stradă. Când am ieşit, am văzut maşinile cum ardeau”, ne-a spus Valentin Chiriac, proprietarul celor două maşini.

Cercetările vor fi continuate de o echipă de poliţişti criminalişti, care va stabili cauzele acestui incendiu. Omul legii nu ştie dacă în asigurarea lui sunt trecute şi despăgubirile în caz de vandalism.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite