Un angajat al ISU Mehedinți aflat în timpul liber a acordat primul ajutor victimei unui accident rutier

0
Publicat:

În prima zi de Paști, plt. adj. Doru Grămescu a fost omul potrivit la locul potrivit. Împreună cu un student la medicină, a acordat primul ajutor unei persoane rănite. ISU Mehedinți i-a mulțumit și l-a felicitat.

Foto ISU Mehedinți.
Foto ISU Mehedinți.

Plt. adj. Doru Grămescu era în timpul liber și se îndrepta spre casă împreună cu familia, când a observat că, pe raza localității Rogova din Mehedinți, a avut loc un accident rutier. În urma impactului, produs între un autoturism și o motocicletă, o tânără a suferit politraumatisme, aceasta fiind întinsă pe asfalt.

Colegul nostru, plt. adj. Grămescu Doru, s-a asigurat că persoanele aflate lângă tânără au apelat numărul de urgentă 112 și a rugat un tânăr student la medicină, prezent la locul evenimentului, să îl ajute în evaluarea victimei.

„L-a îndrumat pe acesta să-i mențină capul în ax, pentru a-i proteja coloana și i-a pansat plăgile suferite la nivelul membrului inferior cu ajutorul materialelor dintr-o trusă medicală auto. A comunicat în permanență cu victima pentru a o liniști și i-a imobilizat piciorul, aceasta suferind o fractură deschisă la nivelul gambei”, a precizat ISU Mehedinți.

La sosirea echipajului medical SAJ, paramedicul a ajutat la transbordarea victimei, asigurându-se că va fi transportată în cel mai scurt timp la spital.

Menționăm faptul că, plt. adj. Doru Grămescu, este asistent coordonator SMURD în cadrul ISU Mehedinți.

image

De-a lungul celor peste 15 ani de activitate, Doru Grămescu a instruit peste 300 de colegi polițiști și jandarmi în acordarea primului ajutor medical de bază, dar și zeci de tineri care și-au exprimat dorința de a deveni voluntari în cadrul proiectului „Salvatori din pasiune”.

Paramedicul vine și în sprijinul elevilor, susținând în instituțiile de învățământ lecții deschise, dar și exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor medical fără echipamente speciale de salvare.

„Putem spune despre colegul nostru că își pune toată priceperea în sprijinul semenilor, atât în ceea ce privește coordonarea medicală a tuturor paramedicilor mehedințeni, cât și pe parte de instruire a personalului MAI, la nivel local, în acordarea primului ajutor de bază. Ieri, profesionalismul și spiritul civic au făcut echipă, dovedind responsabilitate față de cei aflați în nevoie. Îi mulțumim colegului nostru pentru implicare și ne mândrim cu el, Doru fiind un OM deosebit de modest cu un suflet MARE, dar și un profesionist desăvârșit!”, a transmis, luni, ISU Mehedinți.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite