Turnu Severin: Târg de produse handmade în a doua zi de Paști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianina Corondan la standul de picturi
Gianina Corondan la standul de picturi

Severinenii au avut ocazia să cumpere haine și accesorii 100% românești. Deși nu au avut parte de un număr mare de clienți, producătorii promit să se întoarcă în Severin cu și mai multe produse lucrate manual.

Câteva zeci de severineni au renunțat la tradiția de a rămâne acasă în a doua zi de Paști și au mers să viziteze „Târgul de primăvară”, organizat de mai mulți producători din București și din alte județe ale țării.

Manufacturiștii au pus la dispoziția celor interesați haine, accesorii din piele, bijuterii handmade și chiar picturi. Toate produsele prezentate  la târg sunt lucrate manual, iar cei interesați au avut de unde să aleagă.

„Am venit mai mult să mă plimb, să mai uit puțin de miel și cozonaci. Îmi place această inițiativă, produsele handmade nu prea sunt apreciate la noi și trebuie să învățăm să le cunoaștem mai bine”, ne-a spus Emil Caloianu, un severinean de 34 de ani, venit la cumpărături.

Gianina Corondan a promovat produsele
Târgul de primăvară a avut loc, ieri, pe terasa restaurantului ”1650” din Severin. Deschiderea s-a produs la ora 10 dimineața, iar evenimentul s-a încheiat la 7 seara. Prețul unui bilet de intrare a fost de 6 lei, iar în această sumă, vizitatorii au primit și o răcoritoare.

Evenimentul a fost promovat de cunoscuta cântăreață și prezentatoare TV, Gianina Corondan, invitat special la târg. 

„E un eveniment foarte îndrăzneț, mai ales că în orașele mai mici nu prea se întâmplă nimic în zilele de după sărbători. E destul de greu să îi aduni pe oameni într-un loc, să le pui o muzică,  să le arăți ce mai e nou în zona artistică și să-i faci să și cumpere. Sunt produse românești, lucrate manual, iar prețurile sunt de producător”, a spus, pentru Adevărul de Seară, Gianina Corondan.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite