Turnu Severin: Şase familii trăiesc cu teama că li se surpă casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul a dispus un control în acest caz
Prefectul a dispus un control în acest caz

La Dudaşul Schelei, cartier al Severinului, oamenii sunt disperaţi şi privesc neputincioşi la surparea malului. Structura de rezistenţă a locuinţelor se alterează pe zi ce trece, existând riscul ca şase familii să rămână pe drumuri.

Şase familii din Dudaşul Schelei, un cartier periferic al municipiului Drobeta Turnu Severin, au cerut sprijinul prefectului Ion Mîţu, deoarece au gospodăriile afectate de o alunecare de teren. Pământul a început să se deplaseze la sfârşitul anului 2007, iar acum situaţia s-a agravat. Oamenii sunt izolaţi, deoarece drumul de acces către casele lor s-a rupt.

Ploile şi ninsorile din această iarnă au accentuat alunecarea astfel încât structura de rezistenţă a imobilelor este pusă în pericol. Prefectul Ion Mîţu a constatat la faţa locului gravitatea situaţiei şi a stat de vorbă cu proprietarii ale căror case sunt în pericol de a se prăbuşi.

„Voi trimite o comisie formată din specialişti pentru a evalua situaţia, după care voi solicita un ajutor de urgenţă din partea Guvernului pentru a reuşi să strămutăm familiile afectate”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Oamenii sunt îngroziţi

“De fiecare dată când ninge, plouă sau bate vântul, îmi e frică să nu cadă casa. Am muncit mult pentru ea, iar acum stă pe buza prăpastiei. Nu ştiu ce mă fac dacă rămân fără casă”, a spus Marin Colceanu, unul dintre proprietari.

După întocmirea documentaţiei complete şi realizarea unei evaluări, prefectul Ion Mîţu va solicita emiterea unei Hotărâri de Guvern prin care familiile afectate să primească un ajutor de urgenţă pentru a construi alte case, deoarece imobilele actuale trebuie evacuate. “În prezent singura soluţie este aceea de a-i ajuta pe oameni să-şi construiască alte case pe terenul care le-a fost dat de primărie, teren care nu prezintă niciun risc de alunecare”, a mai declarat prefectul.

7 miliarde de lei vechi pentru consolidarea terenului
O altă măsură luată de autorităţile sosite la faţa locului este aceea de a verifica modul în care au fost cheltuite fondurile allocate pentru consolidarea terenului, în valoare de 7 miliarde de lei vechi. “Voi analiza, de asemenea, modul în care au fost cheltuite fondurile- aproximativ 7 miliarde de lei vechi- alocate pentru consolidarea terenului. În această zonă, nu se mai poate face mare lucru şi nu are rost să investim alte miliarde în zadar”, spune Ion Mâţu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite