Turnu Severin: Miruna Popescu a învăţat engleza sub îndrumarea mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Tânăra visează la o carieră în magistratură şi crede că engleza va fi un avantaj.  

Minte sclipitoare şi fire sociabilă, Miruna este pasionată de limba engleză, materie pe care a ajuns să o cunoscă la un nivel destul de avansat.

După ce în şcoala primară a căştigat o gramadă de premii la olimpiadele de română, matematică şi geografie, tânăra şi-a înclinat atenţia şi spre  spre limba lui Sheakspeare, de mama sa.

 „ Mama mea a fost cea care m-a îndrumat să merg la engleză. Când am deschis pentru prima dată cartea de engleză mi-am spus că n-o să fiu niciodată în stare să vorbesc această limbă, însă încet, încet am început să-mi dau seama cum stau lucrurile cu engleza şi aşa a început să-mi placă materia asta. Aşa am început să o învăţ, să o scriu şi să o vorbesc” ne-a spus tânăra.

 Miruna a participat pentru prima dată la olimpiada de engleză anul trecut, în clasa a VIII-a, unde a obţinut locul doi la faza judeţeană.

Mulţumită de rezultatul obţinut, Miruna s-a pregătit, iar anul acesta a luat locul întâi la faza judeţeană.

Din păcate, participarea la naţională nu s-a concretizat într-un premiu.

„ Anul acesta am participat la olimpiada de engleză unde am luat locul I pe judeţ şi am mers mai departe la naţională, unde nu am avut nici un rezultat, dar asta nu m-a descurajat deloc. Pot spune că pentru mine a fost o experienţă benefică” ne mărturiseşte Miruna.

Pentru fiecare olimpiadă tânăra se pregăteşte cu profesorii de la clasă. Miruna povesteşte că a rămas impresionată de atutidinea examinatorilor faţă de elevi.

„Am fost surprinsă de condiţiile pe care le-am găsit, de  organizare ireproşabilă, dar şi de comportamentul şi abordarea încurajatoare a profesorilor examinatori.

Când am intrat în sala de examen mă aşteptam să văd oameni reci care mă vor intimida, dar din fericire a fost exact invers.” ne-a spus Miruna.

Pentru viitor tânăra are planuri măreţe. Ea îşi doreşte să urmeze facultatea de drept pentru a deveni judecător.

„După ce voi termina liceul vreau să urmez cursurile unei facultăţi de drept, pentru că îmi doresc să ajung un judecător foarte bun. M-am gândit să urmez o carieră în sensul ăsta întrucât consider că este o muncă bazată în primul rând pe cercetare şi apoi ai de a face cu tot felul de oameni. Cred că în meseria asta trebuie să mă bazez în primul rând pe propriile mele puteri” ne-a spus Miruna.


ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Cât timp acorzi acasă studiului?
Destul de mult. Învăţ şi la ore. Sunt atentă, iar ceea ce mă interesează învăţ la cursuri. Învăţ seara cănd ajung acasă şi mai învăţ şi dimineaţa înainte să merg la şcoală.

Cum te vezi peste zece ani?
Peste zece ani mi-ar plăcea să fiu o persoană independentă din toate punctele de vedere, să-mi pot spune cu voce tare despre tot ceea ce gândesc.

Ce-i place?
Apreciez foarte mult sinceritatea. Îmi plac oamenii care au ambiţie şi au scopuri bine definite în viaţă. De asemenea îmi place să ies cu prietenele în oraş, să ies în mijlocul naturii şi să-mi dedic cât mai mult timp studiului.

Ce nu-i place?
Nu agreez oamenii nepoliticoşi. Detest ipocrizia şi răutatea. Nu-mi plac oamenii care nu au idealuri în viaţă. De asemenea nu-mi plac oamenii care mint cu neruşinare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite