Turnu Severin: Direcţia Silvică scoate la vânzare brazi pentru Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii vor fi daţi spre vânzare începând de săptămâna viitoare, la preţuri ce variază între 25 şi 45 de lei bucata Foto: Arhiva
Brazii vor fi daţi spre vânzare începând de săptămâna viitoare, la preţuri ce variază între 25 şi 45 de lei bucata Foto: Arhiva

Pentru că anul trecut instituţia a vândut înteaga cantitate de brazi, în 2010 preţurile vor rămâne la acelaşi nivel.

Pentru Crăciunul 2010, Direcţia Silvică, Mehedinţi, oferă spre vânzare populaţiei peste nouă sute de brazi, la preţuri cuprinse între 25-45 de lei, în funcţie de mărime.

Astfel mehedinţeni care-şi doresc să  ducă mai departe tradiţia străbună îşi pot procura, de săptămâna viitoare, bradul dorit de la ocoalele silvice din judeţ.

“ Sunt deja pregătiţi 975 de brazi, acelaşi număr ca şi anul trecut, de la ocolul silvic Baia de Aramă” ne-a declarat Ion Megan directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi. Preţul la vânzare al brazilor variază în funcţie de înălţime.

La înălţimi cuprinse între 0.70 metri şi 1.30 metri suma se ridică până la 25 de lei, de la 1.30 metri la 2 metri va costa 35 de lei, iar cei peste 2 metri vor costa 45 de lei.

În preajma sărbătorilor de iarnă din acest an, direcţia scoate la vânzare peste nouă sute de pomi de Crăciun dintre care 90 % vor fi braz, iar restul molizi.

În acest an Direcţia Silvică nu a majorat preţurile, acestea rămând aceleaşi ca şi cele de anul trecut, tocmai pentru a nu rămâne cu brazi nevându-ti.

“ Preţurile nu au fost majorate, vor fi aceleaşi ca şi anul trecut, pentru că ne-am gândit că este un an dificil din punct de vedere financiar şi sperăm ca în felul acesta să reuşim să-i vindem pe toţi şi să nu rămânem cu ei pe stoc” a mai adăugat Ion Megan.

Locuitorii judeţului pot apela cu încredere la ocoalele silvice din judeţ pentru a cumpăra brazi la preţuri convenabile în această perioadă de criză. Altfel, fără miros de brad în case, nu vor simţi cu adevărat sărbătoarea Crăciunului.

Pomii de sărbători vor putea fi cumpăraţi de la ocolul silvic, din piaţă, supermarket sau chiar prin comenzi online. Preţurile pornesc de la câteva zeci de lei şi pot ajunge până la câteva sute de lei.

Cele mai accesibile preţuri le au pomii achiziţionaţi de la poarta ocolului silvic.

Aceştia au costuri mult mai reduse decât a celor achiziţionaţi de la piaţă, deoarece dispare adaosul comercial şi comisioanele practicate de comercianţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite