Turnu Severin: Cod Galben pe Dunăre, pe sectorul Gruia-Salcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au emis, astăzi, o avertizare Cod Galben pe Dunăre, valabilă în perioada 22 mai, ora 06,00-  28 mai, ora 06,00, în aval de Sistemul Hidroenergetic Portile de Fier, respectiv pe sectorul Gruia- Salcia din judeţul Mehedinţi.

Potrivit avertizării, în intervalul menţionat, sunt vizate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe Dunăre, în sectorul aval de Porţile de Fier.

Azi dimineaţă, debitele au fost în creştere, din cauza efectului combinat al precipitaţiilor căzute în interval, dar şi a propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Crişuri, Mureş (exceptând Arieşul), Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, cursurile mijlocii şi inferioare ale Crasnei, Barcăului şi Timişului.

În ceea ce priveşte Dunărea, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), în ultimele 24 de ore, fluviul a fost şi el în creştere (9.700 mc/s), situându-se peste media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s). În aval de  Porţile de Fier, debitele au fost în crestere pe tot sectorul. Şi în perioada următoare, Dunărea va fi în creştere (10.200 mc/s).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite