Turnu Severin: Claudiu Cristian Bîzu, în weekend la cântat, în rest la vânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează ca pădurar de vânătoare la Strehaia, dar nu şi-a abandonat dragostea din copilărie, muzica.

Claudiu cântă muzică de petrecere de la vârsta de 15 ani. Obişnuia să fredoneze melodii vesele încă din copilărie.

În liceu, a hotărât să formeze o trupă alături de câţiva colegi şi astfel a intrat în lumea muzicii. La început a cântat la acordeon şi la tobe, apoi, după câteva încercări, şi-a dat seama că are voce şi a rămas pe postul de solist vocal al formaţiei.

„Muzica o fac din plăcere. Cine spune că o face doar pentru bani minte. Nu poţi avea rezultate dacă te laşi mânat doar de mirosul banului. Trebuie să pui pasiune, receptorul trebuie să simtă sentimente sincere, nu acrobaţii şi scălămbăieli false. De-a lungul timpului, am învăţat multe în domeniu şi am cântat în mai multe formaţii. Nunţile şi petrecerile au depăşit de mult ordinul sutelor. Cu toate astea, să cânţi nu este deloc uşor. Presupune nopţi pierdute şi nervi de fier în anumite cazuri“, spune solistul.

Solist cu program redus

Intepretează melodii toate genurile, în funcţie de preferinţele clienţilor săi, dar recunoaşte că mai aproape de sufletul său este muzica lăutărească. Fire activă, urăşte monotonia, aşa că nu se putea rezuma la cântat.

În timpul săptămânii, lucrează la filiala din Strehaia a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, însă în week-end redevine solistul trupei Cristal.

„Meseria mea este cea de pădurar de vânătoare, şi asta pentru că mi-a plăcut mereu acest domeniu. Cum timpul nu-mi permitea să desfăşor ambele activităţi, am hotărât să cânt, din pasiune, numai în week-end. Într-adevăr, timp liber nu-mi rămâne mai deloc, dar cred că merită efortul“, încheie Claudiu.

Întrebări şi răspunsuri
Unde te vezi peste 10 ani?

Dificilă întrebare. Dat fiind că e vorba de o perioadă mare de timp şi pot interveni multe, prefer să spun nu unde mă văd, ci cum mi-ar plăcea să mă văd ajuns: din punct de vedere profesional, un bărbat cu o carieră reuşită, indiferent de domeniu. Din punct de vedere al vieţii personale, alături de copiii mei, formând o familie fericită.

Ai vreun regret?
Nu unul, mai multe. Până la urmă, toţi suntem oameni şi suntem predestinaţi greşelii. Poate aş fi putut face mult mai multe, poate aş fi vrut să-mi continui studiile. Niciodată nu este însă prea târziu, iar pe cele din urmă deja le am în plan

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite