Turnu Severin: Cinci elevi ai Colegiului Naţional „Traian” au 10 pe linie în urma evaluării naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii studiază la Colegiul Naţional "Traian" din Drobeta Turnu Severin. Unii dintre ei măsturisesc că învaţă ore în şir pentru a prinde o bursă în străinătate. 

Sunt elevi pentru care a învăţa este ceva obişnuit. Au terminat gimnaziul cu nota maximă, iar la evaluarea naţională au reuşit să smulgă încă unul pe linie.

Vorbim despre cinci elevi ai Colegiului Naţional “Traian” din Drobeta Turnu Severin, instituţie cu tradiţie în formarea elitelor şcolii româneşti.

Doi dintre ei sunt  Mădălina Gonţi şi Adrian Şuţă, olimpici la geografie şi, respectiv, matematică. Pentru ei, evaluarea naţională nu a fost decât o simplă verificare a cunoştinţelor de bază.

Care a fost secretul acestor reuşite, ni-l împărtăşesc chiar ei: “Contează foarte mult sprijinul profesorilor.  Ne-au ajutat foarte mult şi, în mare parte, rezultatele noastre reprezintă şi meritul lor.

Probabil că aşa s-a intamplat, nu poţi să-ţi propui să ai numai zece pe linie, fără să-ţi şi placă materiile respective, fără ca tu să înveţi mai mult pentru a putea aprofunda anumite cunoştinte”, ne spune tânăra (foto jos) pentru care geografia şi fotografia sunt adevărate pasiuni.

image

86% din totalul elevilor au medii între 9 şi 10
Dacă Mădălina nu a ales încă ce carieră va urma, Adrian Şuţă se gândeşte deja la două variante: IT şi Banking. Pentru el, învăţatul a devenit o obişnuiţă.

Are doar un singur gând: „Dacă din clasa a cincea am început, acum chiar îmi face plăcere.

Mereu m-am gândit că m-ar ajuta foarte mult să am 10, pentru o bursă în străinătate şi tocmai de aceea am învăţat din ce în ce mai mult.

Dacă voi avea şansa, cu siguranţă voi pleca afară”, ne spune Adrian Şuţă (Foto jos) care acordă, zilnic, studiului cam două, trei ore.

 

image

"Traian", unul din cele mai bune licee din ţară

Colegiul Naţional “Traian” din Drobeta Turnu Severin se mândreşte, în fiecare an, cu rezultate excepţionale ale elevilor săi.

„Sunt cinci elevi care au media de admitere 10, dar în urma evaluării naţionale sunt 19 elevi care au obţinut această medie, dar care au medii de 9,94 sau 9,96, în cei patru ani de şcoală gimnazială. Îi felicit din suflet, le doresc sănătate, s-o ţină tot aşa şi să nu uite că în spatele lor vor fi profesori ca noi, profesori dedicaţi meseriei şi o fac cu pasiune şi cu suflet”, ne-a spus Cristian Harcău, directorul Colegiului Naţional „Traian”.

image


Istoria recomandă această instituţie de învăţământ ca fiind unul dintre cele mai bune licee din ţară. De pe băncile acestui liceu, au plecat, de-a lungul anilor, zece academicieni şi şase miniştri.

În acest moment, aproximativ 86% din cei 1001 elevi ai colegiului severinean au medii cuprinse între 9 şi 10.

Pe lângă distinse note la olimpiade, elevii de aici ajung să fie doriţi de universităţi de prestigiu din Europa şi nu numai.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite