Turnu Severin: Amenzi usturătoare pe capul constructorului de pe DN6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IPJ Mehedinți a amendat de trei ori firma italiană care reabilitează DN 6

Firma italiană, Tirrena Scavi, care execută lucrările de reabilitare a sectorului de drum naţional,  Drobeta Turnu Severin – Orşova, a fost amendată în cursul acestei săptămâni de trei ori de către poliție pentru că nu a început lucrările de întreţinere. După topirea zăpezii, starea drumului este jalnică, conducătorii auto reclamând numărul foarte mare de gropi din asfalt. Sesizat de aceste nereguli, prefectul de Mehedinţi, Ion Mîţu, le-a pus în vedere marțea trecută reprezentanţilor firmei care asigură întreţinerea drumului că vor fi amendaţi zilnic cu 6000 de lei, dacă nu vor lua măsuri urgente de reparare a asfaltului. “Acest sector de drum reprezintă cartea noastră de vizită, deoarece pe aici se face accesul către vama Porţile de Fier.” a declarat prefectul Ion Mîţu. 


Porţiunea cu cele mai mari probleme este chiar în apropierea punctului de trecere a frontierei de la Porţile de Fier. Termenul până la care administratorul de drum ar fi trebuit să efectueze reparațiile a expirat luni, 22 februarie, astfel că de marți și până joi a acumulat déjà trei amenzi. Joi, prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a verificat din nou starea sectorului de drum european care face legătura între municipiile Drobeta Turnu Severin şi Orşova. “Consider că au avut destul timp să repare drumul. Până astăzi vremea a fost prielnică şi reprezentanţii firmei puteau să repare asfaltul. N-au reuşit şi prin urmare mi-am ţinut promisiunea şi am amendat societatea cu 6000 de lei în fiecare zi” a declarat prefectul Ion Mîţu. Sancţiunile vor fi aplicate până când firma se va achita de obligațiile asumate prin contract. “Îmi pare rău că cei care conduc firma italiană ce administrează drumul nu au înţeles că nu este de glumă cu siguranţa cetăţeanului. În situaţia în care se prezintă şoseaua acum ne putem aştepta la accidente grave provocate de starea suprafeţei carosabile. Chiar aseară, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a suferit un accident cu maşina din cauza unui crater în asfalt, adânc de peste 30 de cm. Nu este posibil aşa ceva” a mai adăugat Mîţu.

   
Constructorul, obligat să întrețină drumul

Contractul pentru reabilitarea DN6, secţiunea Drobeta Turnu Severin – Bahna, km 332+150 – km 358+000, inclusiv varianta de ocolire a oraşului Drobeta Turnu Severi a fost semnat în data de 16.04.2008 şi are o valoare de 35.539.503,7, din care: 26.484.377,78 euro fonduri ISPA şi 9.055.126 euro fonduri de la bugetul de stat. Termene de finalizare: aprilie 2010 pentru reabilitare şi noiembrie 2010 pentru ocolire. Până la terminarea investiţiei, constructorul are obligaţia de a executa şi lucrări de întreţinere, astfel încât circulaţia autovehiculelor să se desfăşoare fără probleme.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite