Turnu Severin: ADRIAN ARGINT- campion la judo, pasionat de engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este într-o permanentă competiţie cu sora sa, mai mică cu patru ani. S-ar antrena, zilnic, la judo, dacă nu ar fi nevoit să facă pregătire la unele discipline şcolare.

Are unsprezece ani şi practică judo de patru. Este un copil de aur, după cum susţine antrenorul său de judo, pasionat de ceea ce face şi foarte ambiţios. La vârsta la care cei de vârsta lui ieşeau la joacă sau se “opreau” în faţa televizorului sau a calculatorului, Adi Argint a ales să facă sport.

Avea doar şase ani când a intrat pentru prima oară în sala de judo. Nu prea ştia ce înseamnă să faci cu adevărat un sport, să mergi la antrenamente şi, mai ales, să te ţii de ele. „Am avut un prieten la judo, mi-a plăcut ceea ce făcea el şi am vrut să mă înscriu şi eu. Prima oară nu ştiam să fac nimic”, ne povesteşte Adi Argint.

La început, i-a fost greu, până s-a acomodat cu colegii, cu exerciţiile şi chiar cu antrenorul. „Cel mai greu mi-a fost să fac procedeele şi exerciţiile de încălzire”, recunoaşte acum băiatul. După nici două luni de la înscriere, a început să participe atât la competiţiile interne, cât şi la cele internaţionale, prima medalie de aur câştigând-o la Giurgiu, după aproape un an.  

Are sprijinul familiei
Rezultatele obţinute confirmă faptul că e un copil bun. A reuşit să „strângă”, până acum, cel puţin  zece medalii, dintre care patru de aur, iar restul de bronz. „E un copil de aur, prin felul lui de a fi, e expresiv şi e pasionat. E puţin emotiv, în sensul că la concursuri are şi acum trac, nu a depăşit încă momentul, dar are timp”, ne spune Lena Sterea, antrenorul său de judo.

Dacă ar putea să vină la antrenamente zilnic, Adrian nu s-ar împotrivi. Numai că, din păcate, activităţile şcolare îl cam ţin deoparte două zile pe săptămână. „Vin la sală câte două ore pe zi, în afară de marţi şi miercuri, când am pregătire”, recunoaşte Adrian Argint, pasionat fiind de matematică şi engleză.

Dacă în timpul liber, preferă calculatorul, dar şi joaca, alături de prieteni, în parcurile din centrul Severinului, când vine vorba de antrenamente, se concentrează şi îşi face exercițiile aşa cum trebuie. „Cel mai important este că familia îl sprijină să facă sport. Nu trebuie să facă performanţă sau să ajungă la performanţă. Îşi doreşte să ajungă campion, ăsta e visul oricărui copil de fapt, şi chiar e construit pentru aşa ceva.

Iar ceea ce mă bucură mult este că, permanent, există o competiţie între el şi sora lui. Dacă Adi face frânghia până sus, atunci şi Diana, care are 6 ani, face la fel şi invers. Deci, e o competiţie în familie”, adaugă Lena Sterea.

Deşi are doar 11 ani, Adrian Argint se gândeşte deja la un viitor. Îşi doreşte să devindă campion naţional, dar şi o carieră în sport. 

Ai un idol in sport?

A.A.: "Da, îmi place Alina Dumitru, pentru că a ajuns cineva în sport, participând la campionatele mondiale, dar şi la Olimpiadă. Mi-ar placea foarte mult sa ajung ca ea".

Ce calităţi crezi că ar trebui să aibă un sportiv?
A.A.: "Să facă multe antrenamente, pentru că fără muncă, nu poţi să reuşeşti. În plus, ca să faci un sport, mai e nevoie să fii şi pasionat. Că dacă nu-ţi place ceea ce faci, nu-ţi iasă nimic".

Ce-i place?
A.A.: "Admir oamenii cinstiţi, serioşi, prietenoşi şi corecţi. În ceea ce mă priveşte, când sunt liber, îmi place să mă joc pe calculator sau să ies în parc cu prietenii".

Ce nu-i place?

A.A.: "Nu-mi place ca oamenii să mă mintă, să mă jignească sau să se bată şi nici invidia şi egoismul. Nu îmi place atunci când cineva se supără pe mine, mai ales fără motiv şi nici să greșesc".

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite