Traficul în Vama Porţile de Fier I s-a dublat din cauza românilor care se întorc la locurile de muncă din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A crescut traficul în Vama Porţile de Fier I FOTO Corina Macavei
A crescut traficul în Vama Porţile de Fier I FOTO Corina Macavei

Traficul în Vama Porţile de Fier I a crescut cu aproximativ 50 la sută din cauza românilor care se întorc în ţările de reşedinţă unde au locurile de muncă, după ce au petrecut în România sărbătorile de iarnă.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Mehedinţi,  în ziua de 6 ianuarie 2013, Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I a fost tranzitat de aproximativ 4360 de persoane şi 1373 mijloace de transport faţă de ziua precendentă când punctul vamal a fost tranzitat  de 2030 de persoane cu 600 mijloace de transport.

“Şi la frontiera mehedinţeană se înregistreaza creşteri ale traficului, în special pe sensul de ieşire din ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care se întorc la locurile de muncă din străinătate. Pentru evitarea aglomerărilor, structurile Poliţiei de Frontieră  din Mehedinţi a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul prin Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II să se efectueze în condiţii normale”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Mehedinţi sunt constituite rezerve de personal, formate din ofiţeri specializaţi, care vor fi pregătiţi să acţioneze, în sprijinul colegilor aflaţi în punctele de trecere, dacă va fi necesar.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite