TITULARIZARE 2013 Un preot şi un învăţător au fost scoşi afară din examenul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt dascăli daţi afară din examen
Opt dascăli daţi afară din examen

Un preot, un învăţător şi câţiva profesori de educaţie fizică şi sport au fost scoşi din timpul examenului de titularizare fie fiindcă aveau asupra lor telefoanele mobile, fie veniseră cu fiţuici. Au pierdut examenul, dar şi notele din anii anteriori cu care se puteau prezenta la şedintele de repartizare pentru ocuparea posturilor didactice în învăţământ.

După modelul elevilor care vin la examene cu fiţuici, şi dascălii au procedat la fel la examenul de titularizare. Opt cadre didactice au fost eliminate din examen.

„Au existat opt cadre didactice care au încercat să fraudeze examenul, unii au avut telefonul mobil asupra dânşilor, alte cadre didactice au avut documente din care se puteau inspira pentru elaborarea lucrării”, a declarat inspectorul general adjunct Vică Ungureanu de la IŞJ Mehedinţi.

Printre cei eliminaţi se numără şi un preot, care îşi pusese telefonul mobil, undeva pe un pervaz. Culmea este că acelaşi preot a mai fost dat afară din examenul de titularizare în urmă cu doi ani când şi-a notat numele pe foaie în alt loc decât cel prevăzut de lege. Un alt cadru didactic când a fost scos din sala de examen şi i s-a pus în vedere să scoată tot ce are în buzunar, s-a constatat că venise bine „pregătit” cu tot felul de fiţuici. Într-un alt caz, profesorul supraveghetor a descoperit „materialul de documentare” pe podea aproape de candidat. În rest, la fel ca şi la examenul de definitivat unde s-au obţinut note foarte mici se pare că profesorii de educaţie fizică şi sport nu tratează cu seriozitate examenele din învăţământ, încercând să obţină o notă bună prin fraudare.

Inspectorul şcolar Florin Ghiocel este de părere că în unele cazuri este vorba doar de neglijenţă şi nicidecum de intenţia vădită de a frauda examenul. Ultimele evenimente care s-au petrecut însă la examenele naţionale atît pe plan local, dar şi naţional au făcut însă ca profesorii supraveghetori să fie mult mai drastici şi să nu tolereze nicio abatere de la regulament.

„S-au înregistrat tentative de fraude sau neglijenţă la unele cadre didactice, şi-au pus telefoanele mobile undeva în apropiere unde era sala lor de examen . În învălmăşeala de 700 de cadrecare trebuiau să-şi depoziteze pe parcurs de o oră toate materialele care le aveau asupra lor, inclusiv bagaje de mână, genţi pentru femei, telefoane mobile le-au pus pe pervaz. Dealtfel au şi întrebat cadrele didactice dacă pot să le pună acolo, dar în momentul în care monitorul Ministerului Educaţiei Naţionale a venit şi a văzut telefoanele acolo a întrebat ale cui sunt şi să  elimine aceste cadre didactice. Aici consider cp a fost o neglijenţă şi nu neapărat o tentativă de fraudă sau altceva. Ultimele evenimente petrecute în judeţ c u toate examenele naţionale au făcut ca toate cadrele supraveghetoare, monitorii Ministerului au făcut să fie mult mai atente şi au trecut în partea cealaltă a exigenţei profesionale”, a declarat inspectorul Florin Ghiocel.

Una peste alta, cei opt profesori eliminaţi din examen nu mai au voie să dea examenul de titularizare în sesiunea viitoare şi, în plus, au pierdut  şi notele din anii anteriori cu care se puteau prezenta la şedintele de repartizare pentru ocuparea posturilor didactice în învăţământ.

Citiţi şi:

TITULARIZARE 2013 Mehedinţi Opt candidaţi au  încercat să copieze, iar alţi 86 au dat bir cu fugiţii când au văzut subiectele

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite