Ţeapă de 20 de milioane de euro pusă la cale în gări şi scări de bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii de afaceri din Timişoara, reţinuţi duminică, sunt cercetaţi în libertate
Oamenii de afaceri din Timişoara, reţinuţi duminică, sunt cercetaţi în libertate

Din cele 28 de persoane reţinute, duminică, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grupinfracţional doar 11 au ajus în faţa instanţei

 Patru rromi din cei 10 aduşi la DIICOT Mehedinţi au primit, aseară, mandat de arestare pentru 29 de zile. Omul de afaceri Silvian Toma şi alţi şapte învinuiţi în acest dosar sunt cercetaţi în stare de libertate, printre ei şi cei trei oameni de afaceri care au plătit şi au ajuns acasă.

Conform surselor judiciare persoanele cercetate în cel mai mare caz de evaziune fiscală coordonat de DIICOT Mehedinţi, au adus la bugetul de stat, într-o singură zi, 1.400.000 de lei.

Sunt în continuare căutaţi capii reţelei, Ion şi Gheorghe Mihai, dar şi Cătălin Spătaru, omul de afaceri din Piteşti. 11 persoane din cele 21 reţinute au ajuns, luni, în faţa instanţei. Primii, care şi-au motivat faptele au fost hunedorenii.

Timp de douăzeci de minute Silvian Toma, însoţit de avocaţii săi a fost audiat, apoi în sala de judecată au intrat şi ceilalaţi învinuiţi. Potrivit surselor judiciare afacerile cu fier vechi se desfăşurau prin firme fantomă, depozitele de fier vechi figurau în locaţii greu de imaginat.

Unul din sediile acestor societăţi comerciale figura în documente ca fiind Gara Gârniţa, pe aici ar fi trecut 2000 de vagoane cu fier vechi, peste 100.000 de tone de minereu.

Conform aceloraşi surse, un apratament situat la  etajul patru într-un  bloc din Drobeta Turnu Severin era înregistrat ca depozit de fier vechi, iar o casă dărăpănată din localitatea Halânga avea aceeaşi destinaţie.

Citiţi şi:
Metodă de ţepuit ieşenii cu Iphone 4. Vezi aici ce trebuie să faci ca să nu fii înşelat

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite