Sporuri ilegale de 400.000 de lei, în șase primării din Mehedinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații din șase primării din județ sunt nevoiți acum să returneze statului, banii primiți din sporuri. Oamenii au primit în total 400.000 de lei, iar două dintre instituții au refuzat să prezinte organelor de control, documentele aferente.

Potrivit rezultatelor unui control efectuat, pe parcursul acestei săptămâni, de către Agenția pentru Prestații Sociale, șase primării din Mehedinți au acordat sporuri ilegale pentru anul 2009. Este vorba despre un total de 400.000 de lei, bani primiți de unii angajați din dispozițiile primarilor.

La primăria Pădina Mare, spre exemplu, lucrează 15 angajați. Circa jumătate dintre ei au primit sporuri din dispoziția primarului.

„Ne-a venit și un proces verbal prin care suntem anunțați că sporurile pe care le-am acordat  sunt ilegale. Până în decembrie 2008 noi aveam hotărâre judecătorească cum că aceste sporuri sunt legale, așa că am considerat potrivit să le acordăm și mai departe, mai ales că existau bani la bugetul primăriei. Este vorba despre aproximativ 9000 de lei”, ne-a spus primarul din Pădina Mare, Dumitru Boceanu.

Potrivit organelor de control, reprezentanții primăriilor din Vlădaia și Podeni au refuzat să prezinte actele, iar la primăria Șimian au fost acordate sporuri în valoare de 150.000 de lei.

Nu și-au luat salariile de două luni
Primarii sunt nevoiți acum să emită dispoziții prin care banii primiți de către angajați să fie returnați statului. Dacă acest lucru nu se va întâmpla până în luna octombrie 2010, aceștia riscă sancțiuni drastice.

„Nu avem cum să înapoiem toți banii o dată, mai ales că nu ne-am primit nici măcar salariile în ultimele două luni. Este o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar, iar angajații sunt disperați, vor să plece din primărie pentru că nu își primesc banii”, a mai spus primarul Dumitru Boceanu.

Organele de control invocă legea 330/2009, conform căreia nu se mai acordă sporuri personalului din sectorul bugetar. Primăriile controlate până acum sunt Pădina Mare, Corlățel, Șimian, Vlădaia, Podeni și Butoiești.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite