Sindicaliştii din Poliţie care acuză că sunt forţaţi să muncească fără a fi remuneraţi: „Se încearcă instaurarea sclavagismului în Poliţia Română“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Sindicatului Europol Mehedinţi protestează faţă de intenţia managerilor din poliţie de a-i obliga pe poliţişti să muncească din timpul liber, fără să fie plătiţi.

Oficialii Sindicatului Europol Mehedinţi au elaborat un comunicat de presă prin care îi îndeamnă pe poliţiştii afiliaţi să nu cedeze în faţa presiunilor venite din partea şefilor:

„Vă rugăm să ne semnalaţi orice ameninţări, cu declanşarea de cercetări prealabile sau mai ştim noi ce alte scorneli, la care recurg managerii pentru a vă determina să acceptaţi sclavia şi vom avea noi «ac de cojocul lor»“, spun sindicaliştii.

Reprezentanţii Sindicatului Europol Mehedinţi citează articolul 4 din Codul Muncii, în care se specifică faptul că „munca forţată este interzisă”.

“Dragi colegi, cred că ar fi cazul să citim şi legile care prevăd drepturile noastre, nu doar pe acelea la care dăm amenzi. Să nu mai aşteptăm «să ne spună şefu'» care-s drepturile noastre, că ne vom alege, ca până acum, doar cu obligaţiile, «obligaţii» care exced cadrul legal, în mare parte”, mai spun sindicaliştii.

Poliţiştii mehedinţeni, membrii ai sindicatului Europol, au depus la sfârşitul anului 2017 un raport prin care i-au adus la cunoştinţă inspectorului şef al IPJ Mehedinţi că refuză  să mai lucreze în timpul liber.

“În semn de protest, depunem nişte rapoarte prin care aducem la cunoştinţă inspectorului şef că nu mai suntem de acord să executăm activităţi de serviciu din timpul nostru liber, neremuneraţi. De la 1 ianuarie 2018, nu se va mai plăti sporul de 40% pentru continuitate. Se încearcă acum instaurarea sclavagismului în Poliţia Română, adică să ne oblige să muncim din timpul nostru liber, neremuneraţi”, declara la data respectivă Raul Ghenciu, preşedintele Europol Mehedinţi.

Pe fondul deficitului de personal din MAI, poliţiştii din structurile subordonate ministerului, care asigură continuitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în afara programului normal de lucru, au beneficat de un spor de 40% la salariu.

Se întâmplă de multe ori ca poliţistul să iasă din programul de lucru, dar să rămână în fapt "in stare de dispozitiv" şi să intervină în orice moment dacă situaţia impune acest lucru.
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite