Severinenii s-au înghesuit la coadă pentru alimentele de la UE. Două femei au leşinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îmbulzeală la coadă pentru alimentele de la UE FOTO Corina Macavei
Îmbulzeală la coadă pentru alimentele de la UE FOTO Corina Macavei

Severinenii s-au călcat luni dimineaţă pentru ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, distribuite de Primăria Drobeta Turnu Severin. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor locali pentru a scoate din mulţime două femei care leşinaseră

Oamenii s-au aşezat la rând la depozitul de pe strada Banoviţei din Drobeta Turnu Severin încă de la 3 dimineaţa. Au format liste, în baza cărora să se intre pentru ridicarea ajutoarelor, dar când s-a deschis depozitul, oamenii s-au îmbrâncit, s-au călcat în picioare în speranţa că vor ajunge în faţă. În aglomeraţia care s-a creat în faţa porţilor depozitului, o femeie a fost strivită, a leşinat, fiind scoasă de poliţiştii locali din mulţime, care i-au dat un pahar de apă. În scurt timp unei alte femei i s-a făcut rău şi a fost scoasă din aglomeraţie.

Alina Lunguleasa din cadrul Serviciului de Asistenţi Socială  a declarat că luni, în prima zi în care a început distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană, în depozit erau produse pentru 1400 de beneficiari, numărul total fiind în Drobeta Turnu Severin fiind de 9751.
„Avem 9751 beneficiari, cu aproape 2000 mai mulţi decât anul trecut. Deocamdată avem produsele mai puţin conserva de carne, care urmează să vină spre sfârşitul lunii. Ei (n.r. reprezentanţii Consiliul Judeţean Mehedinţi) ne-au asigurat că în afară de această problemă pot asigura cantităţile necesari din celelalte produse pentru toţi beneficiarii. Aş face apel să nu se îngrămădească în primele zile. Nu pot să promit că nu vor fi şi mici deficienţe de aprovizionare dar asta Consiliul Judeţean ne poate lămuri. Avem marfă în depozit pentru 1400 de persoane şi o să mai aducem, n-am putut să aducem mai multă din cauza spaţiului”, a declarat Lunguleasa.


Un bărbat în vârstă de 81 de ani, Mihail Zaharia a declarat că a venit la depozit cu opt ore înainte de deschiderea depozitului. Bătrânul împins din toate părţile în mulţime a arătat cu degetul către municipalitate care nu reuşeşte niciodată să distribuie ajutoarele într-un mod decent pentru a evita îmbulzeala.

„Mă dor picioarele, am diabet tip II, am mâna paralizată de doi ani de zile şi stătui la rând ca orice creştin şi vine altul şi se bagă în faţă. Asta este organizarea Primăriei că nu trebuia să stea poporul în felul asta. Să fi fost organizare, să nu ne împingem oameni de 80 de ani şi să fim chinuiţi şi înjuraţi şi sfidaţi. Să se fi făcut programare să ştie omul când are rândul, să nu se îmbulzească”, a spus bătrânul.

Pompilia Vulpeş, o femeie care are un venit de 350 de lei pe lună s-a aşezat la coada sărăciei la ora 5 şi spera să nu păţească la fel ca anul trecut când nu a reuşit să ia parte din alimente.
„Am venit de la 5. Dacă nu se ia astăzi, se ia mâine, dacă nu mâine, rămânem fără ele cum s-a mai întâmplat şi anul trecut. Anul trecut nu am luat uleiul, zahărul, făina. Am luat doar paste făinoase şi bulion. Am pensia mică de 350 de lei. Sunt singură.”, a spus femeia.

Fiecare beneficiar primeşte 19 kilograme de făină, 10 kilograme de mălai, 3 kg zahăr, 6 litri ulei, 0,5 kg paste făinoase, 1,6 kilograme roşii în bulion, 0,80 kilograme zacuscă şi 0, 25 kilograme miere. Pe lista alimentelor se regăseşte şi cantitatea de 1,2 kilograme conservă de port, dar care nu a ajuns de la furnizori şi ar urma să fie distribuită la sfârşitul lunii octombrie. Ajutoarele se distribuie în fiecare zi începând de luni, între orele 8.00 şi 15.00.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite