Salariile de merit bagă zâzanie între poliţiştii din Mehedinţi. Cine sunt norocoşii care vor primi bani mai mulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ Mehedinţi
IPJ Mehedinţi

Mai mulţi ofiţeri cu funcţii de conducere ori care sunt în prag de pensionare vor primi salariu de excelenţă în cuantum de 40-50% din salariul de bază pe 6 luni. Printre beneficiari se numără o secretară şi şeful unui birou din cadrul serviciului logistică (neoperativ), adică responsabilul de autoturismele din curtea IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii mehedinţeni s-au declarat nemulţumiţi după ce au aflat că în şedinţa de joi, 19 iunie, conducerea inspectoratului a hotărât să acorde salariul de merit unor angajaţi care fie sunt în prag de pensionare, fie nu lucrează în servicii operative.

Angajaţii IPJ Mehedinţi se plâng că salariile au fost atribuite unor persoane cu funcţii de conducere şi mai multor ofiţeri şi agenţi de poliţie aflaţi în prag de pensionare, ignorându-se criteriul de bază, respectiv competenţele profesionale ale poliţiştilor. 

“Întotdeauna aceste salarii s-au dat după bunul plac al şefilor, nicidecum pentru rezultatele din activitate. Pentru fraieri se impart de Ziua Poliţiei ori Ziua Naţională câte o diplomă fără nicio valoare, pe care poţi să ţi-o agăţi acasă în dormitor”, spune un ofiţer de poliţie, care doreşte să-şi păstreze anonimatul.

Aceste salarii de merit se vor acorda de la 1 iulie pentru o perioadă de şase luni.

Printre beneficiarii acestor salarii de excelenţă se numără şeful Poliţiei municipiului Orşova, Marian Cherescu, dar şi secretara acestuia, Camelia Alexandru.

Angajaţii din IPJ Mehedinţi nu cunosc motivele pentru care Cherescu va primi salariu de merit, dar spun despre el că este unul din cei mai înstăriţi poliţişti. Pe site-ul IPJ Mehedinţi nu se poate accesa secţiunea declaraţii de avere, dar Jurnalul Olteniei scria, la sfârşitul anului 2018, că  acesta ”are în proprietate nu mai puţin de 6 terenuri, unul la Dubova şi 5 la Eşelniţa. Dintre acestea, 4 sunt terenuri intravilane, iar 2 sunt terenuri agricole. Poliţistul Cherescu are în proprietate nu mai puţin de 6 case, corect spus clădiri. Este vorba de 3 case de locuit la Eşelniţa, un apartament în Orşova, un apartament în Timişoara şi o casă de vacanţă în Eşelniţa, Poliţistul Cherescu deţine 3 autoturisme de lux respectiv VW, Cielo, Seat, dar şi o ambarcaţiune cu motor”. Despre Cherescu se mai ştie că a participat la examenul pentru funcţia de adjunct al IPJ Mehedinţi, unde a luat note foarte mici.

Un spor de 40 la sută va primi şi Adrian Şerbănescu, şef birou în cadrul serviciului logistic (serviciu neoperativ) responsabilul de autoturismele IPJ-ului, care în urmă cu o jumatate de an circulau fără asigurare. Popescu Gigi, Roşoga Gheorghe, Mihai Badan, Şuţă Adrian sunt alţi poliţişti care vor primi în plus la leafă.

Şeful IPJ Mehedinţi, în concediu

Sindicatele nu au nimic de obiectat în privinţa persoanelor care au fost nominalizate să ia acest salariu de merit, ci doar faptul că întotdeauna la IPJ Mehedinţi ofiţerii au fost avantajaţi în defavoarea subofiţerilor, în sensul că aceştia au primit acest spor într-un procent mai mare. Iulică Dăogaru, preşedintele SNPPC din IPJ Mehedinţi, mai spune că sindicatul pe care îl reprezintă nu a fost consultat în privinţa poliţiştilor care vor lua salariul de excelenţă şi că propunerile au venit din partea şefilor de servicii.

Cum şeful instituţiei, comisarul şef Daniel Feţanu, este în concediu de odihnă, “împărţeala” au făcut-o cei doi adjuncţi care sunt la comanda unităţii, adică Dichis Adrian şi Dumitrăşconiu Sabin. Nu se ştie dacă Daniel Feţanu a fost de acord cu aceste propuneri, mai ales că este de scurtă vreme la conducerea inspectoratului de poliţie din Mehedinţi, fiind transferat de la IPJ Gorj.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite