Protest inedit al poliţiştilor împotriva ministrului de Interne: „Solicităm repartizarea unui porc de Crăciun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Popa, poliţistul ameninţat cu moartea de prietenul superiorului FOTO AP
Robert Popa, poliţistul ameninţat cu moartea de prietenul superiorului FOTO AP

Reacţia poliţiştilor vine după ce ministrul de Interne a dispus o anchetă în cazul agentului din Strehaia care a fost ameninţat cu moartea de un patron, abia la şapte luni de la incident.

Mai mulţi poliţişti din ţară au întocmit un „raport” pe care l-au postat pe reţelele de socializare, în semn de protest că timp de şapte luni ministrul de interne nu a dispus o anchetă în cazul agentului de la Strehaia care a fost ameninţat cu moartea de patronul unui restaurant. 

Redăm mai jos mesajul unuia dintre protestatari, poliţista Valentina Matea din Constanţa:

"#SOLIDARITATE!

Semnal de alarmă pentru ministrul Bode!

La Giurgiu un sef a fost "destituit" cu mândrie si mai mulţi poliţişti sunt cercetati pentru gluma cu porcul (zburător), la Constanţa un interlop a fost repede săltat după ameninţările lansate pe reţelele de socializare pentru un poliţist (si nu e singurul), in alta parte doi minori au fost repede identificaţi si reţinuţi pentru ca s-au postat urcaţi pe o maşină a politiei dansând pe ritmuri de manele, un jandarm care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie este cercetat si va mai avea de plătit si daune Jandarmeriei pentru "imagine", iar la Strehaia atitudine ZERO din partea MAI si a ministrului Bode, când un poliţist este ameninţat cu moartea de un patron prieten cu seful Poliţiei....

Domnule BODE, in acest fel, unii am hotărât sa va atragem atenţia de la alte preocupări, ca să va amintiţi ca sunteţi ministru la MAI si dacă tot nu aţi gustat gluma porcului va invitam sa "va răzbunaţi", sa luaţi măsuri, să le anunţaţi public si să aveţi aceeaşi atitudine fata de seful Poliţiei de la Strehaia, seful colegului amenintat cu moartea, mai ales că, in cazul sau, nu este o gluma - seful lui chiar doarme (cunoaşteţi bine termenul) pentru că este prieten cu cel care a ameninţat poliţistul. 

Si... gândind ca veţi aplica aceeaşi "reţetă" ca la Giurgiu, aştept cu deosebita placere sa dispuneţi si cercetarea mea disciplinară pentru raportul din postare. Va fi cercetarea de care voi fi mandra pentru ca am incercat in acest fel să contribui la ceea ce sunt sigura că susţineţi si dvs, domnule BODE : indepartarea lichelelor din sistem!

PS: ...să nu uit: sunt de la Garda de Coastă (să se stie unde se va dispune cercetarea), dar peste noapte m-am mutat cu gândul la Strehaia să pot cere porcul... la Constanţa încă nu se dau 🙂", a scris poliţista Valentina Matea pe pagina sa de socializare unde a şi postat un „raport" către superiori:

raport poliţist

Povestea ameninţărilor. "...de faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu, îţi tai capu!

Sindicatul Europol a fost cel care a dat publicităţii pe data de 5 decembrie convorbirea telefonică dintre agentul Robert Popa din Strehaia şi patronul unui restaurant. În urmă cu şapte luni, omul de afaceri l-a sunat pe poliţist şi l-a ameninţat că îi "taie capul" dacă mai îndrăzneşte să strice vreun eveniment în localul pe care-l administrează.  Puteţi ascuta înregistrarea discuţiei aici.

Patronul, prieten la cataramă cu şeful Poliţiei din Strehaia

Conform mai multor poliţişti care au şi reacţionat când au aflat că timp de şapte luni nu s-a dispus nicio anchetă în cazul lui Robert Popa, patronul este bun prieten cu şeful poliţiei din Strehaia. Mai mult, cel cercetat a fost chiar poliţistul Popa întrucât patronul a depus, imediat după convorbirea telefonică, o plângere cum că  în timpul raziei i s-ar fi cerut mită. 

Poliţiştii au postat pe paginile de socializare mai multe fotografii din care reiese clar că patronul şi şeful Poliţiei Strehaia au o relaţie apropiată.

poliţist patron

Patronul restaurantului şi şeful Poliţiei Strehaia, la un şpriţ SURSA FOTO Facebook

„Ce e enervant e că acel patron de restaurant a putut să facă uşor rost de numărul de telefon al poliţistului şi şi-a permis să îl ameninţe pe acesta, deoarece e bun prieten cu însuşi şeful Poliţiei Oraşului Strehaia - comisar de poliţie Marghitoiu Cristian, un ofiţer de poliţie mediocru, care, după două împuterniciri, la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef a ieşit pe locul doi, fiind notat cu 5,79. 🤦🏻‍♂️

Ce e şi mai enervant e că acest şef, fiind informat cu privire la ultrajul săvârşit, nu a respectat procedura de sesizare a Parchetului, ci s-a rezumat la a-i spune batjocoritor poliţistului să formuleze el singur plângere, ceea ce poate constitui infracţiunea de omisiune a sesizării în contul lui", a scris pe pagina sa de socializare poliţistul Radu Duţu din Bucureşti.

patron poliţist

Patronul restaurantului şi şeful Poliţiei Strehaia au fost împreună în excursii externe FOTO Facebook

Cine este poliţistul Robert Popa

Nu este prima dată când Robert Popa este ameninţat cu moartea. La sfârşitul anului 2020, acesta a avut curajul nu doar să oprească în trafic un "mahăr" al localităţii şi să-i suspende permisul. După ce şoferul l-a ameninţat, l-a şi dat în judecată.

„După întocmirea dosarului penal, evident că nu s-a luat nicio măsură preventivă faţă de şofer. Ba mai mult, a încercat să scape prin plata unui „prejudiciu moral” de 5.000 lei, că aşa l-a învăţat avocatul că dă mai bine pentru procuror. Robert nu a profitat însă de această sumă. A redirecţionat-o în aceeaşi zi unui ONG care se ocupă de copiii cu dizabilităţi neurologice", au povestit la vremea respectivă poliţiştii de la Europol.

După ultimul incident, poliţistul Robert Popa a solicitat transferul al IPJ Mehedinţi. Ministrul Lucian Bode a dispus anchetarea cazului de la Strehaia.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Astrid, românca din Suedia care a creat un videoclip viral despre vaccinul anti-COVID. Cum i-a venit ideea INTERVIU

Descoperirea care i-a uluit pe arheologi, la Sarmizegetusa. Ce conţine unica trusă de chirurgie „moştenită“ de la daci

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite