Godină a făcut publică înregistrarea în care un poliţist a fost ameninţat cu moartea. Ce spune victima VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Godină (dreapta) şi Robert Popa, poliţistul ameninţat cu moartea la Strehaia. FOTO Captură video
Marian Godină (dreapta) şi Robert Popa, poliţistul ameninţat cu moartea la Strehaia. FOTO Captură video

Poliţistul braşovean Marian Godină a făcut publică înregistrarea în care un poliţist a fost ameninţat de patronul unui restaurant. Poliţistul ameninţat a fost invitatul lui Godină, care a realizat un podcast pe Youtube.

„L-am avut invitat la podcast pe Robert Popa, un tânăr agent de poliţie rutieră ameninţat cu moartea de un patron de restaurant din Strehaia. Revin cât de repede pot cu clipul pe Youtube, cu înregistrarea necenzurată a ameninţărilor, dar şi cu poveşti de poliţist într-un oraş în care şeful Poliţiei a picat un examen cu nota 5,79 deşi a concurat singur.

Într-o ţară normală, după acest podcast, mâine ar trebui demişi inspectorul şef al IPJ Mehedinţi, şeful Poliţiei Strehaia (acesta ar trebui şi cercetat în opinia mea).Domnule ministru Bode, vă urez la mulţi ani cu prilejul onomasticii, dar şi vizionare plăcută, trebuie să vedeţi de ce are parte un tânăr poliţist la început de carieră şi să-l sprijiniţi. Sper să fiţi la fel de prompt cum aţi fost în cazul porcului de Crăciun”, anunţa Godină.

Poliţistul braşovean s-a ţinut de cuvânt şi a publicat pe Youtube înregistrarea integrală. Incidentul la care se face referire a avut loc în mai 2021, iar înregistrarea discuţiei a fost urmărită de aproape 40.000 de oameni în doar câteva ore.

Ce spune poliţistul ameninţat

În discuţia purtată cu Marian Godină, Robert Popa spune că în ziua următoare a fost pus să patruleze în alte localităţi. Mai mult, unii dintre colegii săi i-au spus să nu meargă la Godină. El a mai spus că la trei zile după ce a fost ameninţat, a fost chemat de către inspectorul şef al Poliţiei Mehedinţi. 

„A doua zi am fost la serviciu şi noi nu am mai avut intinerariu pe raza oraşului. Noi, formaţiunea rutieră. Asta în condiţiile în care noi constatam infracţiuni pe raza oraşului şi aveam accidente cu victime. Pur şi simplu 3-4 zile nu am mai lucrat pe raza oraşului, fără să mi se spună de ce. Inspectorul şef din Mehedinţi m-a sunat, m-a chemat după 3 zile, mi-a dispus să vin de urgenţă. Acelaşi şef pe care l-a deranjat mesajul meu. Eu am răspuns. Probabil că domnul inspector şef şi-a făcut griji pentru mine.

A dispus să merg de urgenţă la dumnealului, pentru că nu suportă ca poliţiştiidumnealui să fie ameninţaţi cu moartea. I-am pus înregistrarea, a auzit-o şi domnia sa. Îl respect pentru că nu vreau să mai îmi iau o sancţiune. I-am spus că am fost căutat şi la Poliţie de acest patron. A luat legătura cu şeful serviciului logistic sau comunicaţii şi i-a transmis să salveze înregistrările de pe camerele video, imaginile de când patronul a venit la sediul Poliţiei. Probabil că i-a păsat de mine sau poate că voia să ştie dacă am depus plângere”

Rober Popa a mai spus că acest caz nu este unul singular şi că există şi alte situaţii în care poliţiştii sunt ameninţaţi şi intimidaţi, fără să se ia nicio măsură. Asta şi pentru că, spune el, mulţi poliţişti nu îndrăznesc să spună ce li s-a întâmplat. 

„Eu sunt convins că în ţară sunt mult mai multe probleme şi ca ale mele, şi ca ale altora. Sunt şi cazuri de ultraj. Poliţiştii nu au curajul să vorbească pentru că nu sunt sprijiniţi. Nu-şi găsesc sprijin în familie, în prieteni. În colegi nici atât. Sunt colegi care te încurajează, alţii care spun să nu mai faci nimic. Eu am avut noroc cu domnul Cosmin Andreica şi cu sindicatul Europol, care mi-a fost alături. Pentru că altfel...”, a spus Popa.

Ce s-a întâmplat

Robert Popa, un tânăr agent de poliţie rutieră, a fost ameninţat cu moartea de un patron de restaurant din Strehaia. Poliţistul verificase anterior restaurantul după ce primise informaţii că acolo se organizează o petrecere ilegală.

Pe înregistrare se aude clar cum patronul îl ameninţă pe omul legii. „Dacă vreodată te mai apropii de familia mea la 3 kilometri... Îţi tai capul!!! Vin şi te iau din pat. Bă, prostule, oricum te găsesc în noaptea asta!"

În discuţie a intervenit şi soţia patronului, care a încercat să-l intimideze pe poliţist. „O cercetare la locul accidentului de ce nu ştii să o faci? În ziua de Paşte de ce nu ai ştiut să îţi faci meseria la locul accidentului? De ce te interesează evenimentele mele?"

O înregistrarea a discuţiei poate fi urmărită şi AICI,

Deşi au fost sesizaţi despre cele întâmplate, şefii poliţistului nu au luat în primă fază nicio măsură împotriva patronului, ba mai mult au ales să-l trimită pe agentul de poliţie să patruleze în alte localităţi, susţin sindicaliştii din Poliţie. Ulterior, la presiunea opiniei publice şi a sindicatului Europol, IPJ Mehedinţi a transmis că este deschis un dosar penal.

Vă mai recomandăm şi:

Biserica Ortodoxă Română în pandemie, subiect de analiză la Oxford. Expert român: „Sfera religiosului a fost neglijată încă de la început” EXCLUSIV

Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!” AUDIO

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite