Conducerea Poliţiei a dispus verificări la Strehaia în cazul agentului ameninţat cu moartea de patronul unui local pe care l-a amendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dg

Conducerea Poliţiei Române a dispus verificări la Poliţia Strehaia, unde s-a deschis dosar penal pentru ultraj abia la după şapte luni de la momentul în care un poliţist a fost ameninţat cu moartea.

”Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, cu privire la situaţia înregistrată în judeţul Mehedinţi, Centrul de Informare şi Relaţii Publice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, este abilitat să comunice următoarele: Pentru clarificarea situaţiei prezentate, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, din cadrul I.G.P.R., să efectueze verificări, la nivelul Poliţiei oraşului Strehaia”, a transmis, joi, Poliţia Română.  

Sursa citată a precizat că la finalizarea acestor verificări, se vor dispune măsurile legale care se impun. 

Poliţiştii din Mehedinţi au întocmit dosar penal pentru ultraj, după ce patronul unui restaurant din Strehaia şi soţia acestuia au adresat cuvinte jignitoare şi ameninţări cu moartea unui poliţist care a întrerupt o petrecere în contextul pandemiei de COVID-19.  

Dosarul a fost deschis la şapte luni de la producerea faptei, deşi poliţistul şi-a anunţat superiorii cu privire la cele întâmplate. 

”Detaliile conversaţiei sunt greu de digerat şi demonstrează că în unele judeţe, şefii au legături bolnăvicioase cu oameni de afaceri şi politicieni”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol. 

„Avem nenumărate cazuri de oameni cu funcţii înalte în instituţii publice diverse, nu numai în poliţie, care sunt în cârdăşie cu persoane înclinate să aibă activităţi cu tentă infracţională. E adevărat, situaţia e mai gravă atunci când în cauză avem un şef al poliţiei, o instituţie care trebuie să impună legea. Cu atât mai mult cu cât aceşti indivizi sunt văzuţi că au astfel de prietenii interzise, sunt arătaţi cu degetul în mod public din când în când, se fac puţine valuri, dar nimic mai mult. 

Avem nenumărate cazuri de oameni cu funcţii înalte în instituţii publice diverse, nu numai în poliţie, care sunt în cârdăşie cu persoane înclinate să aibă activităţi cu tentă infracţională. Mircea Kivu sociolog

Nimeni nu îi sancţionează pentru astfel de comportamente şi lucrurile merg înainte ca şi când nu s-ar fi întâmplat absolut nimic. Spre frustrarea celor cinstiţi. Lege există, dar nu se aplică şi unii rămân cu buzele umflate, vorba românului, mor cu dreptatea în mână. Avem un stat slab, în care unele interese private primează în faţa respectării legii”, a comentat sociologul Mircea Kivu.

Reamintim că un poliţist din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care a oprit o petrecere ilegală de botez ce avea loc în pandemie la restaurantul din centrul oraşului, a fost ameninţat cu moartea de  patronul localului. Deşi au fost sesizaţi despre cele întâmplate, şefii poliţistului nu au luat nicio măsură împotriva patronului, ba mai mult au ales să-l trimită pe agentul de poliţie să patruleze în alte localităţi, susţin sindicaliştii din Poliţie.

Înregistrarea discuţiei în care a fost ameninţat poliţistul

Poliţist: Cine eşti de tot mă suni? Patron: Bă, Ionuţ sunt, Cîmpeanu. Nu că "cine eşti?"! Poliţist: Aşa, şi ce vrei? Patron: Unde eşti? Să mă întâlnesc cu tine în seara asta. Poliţist: Unde vreau eu, nu ai ce să te întâlneşti cu mine. Patron: Bă .... tu aşa vorbeşti cu mine? Poliţist: Vezi că, cred că ai greşit numărul, nu ştiu dacă ştii cu cine vorbeşti. Patron: Ba da...vorbesc cu un prost, handicapat. Poliţist: Cum mă cheamă? Ia zi dacă ştii cu cine vorbeşti. Patron: Ca pe mumă-ta te cheamă, zi unde eşti!?  Poliţist: Unde vreau eu, acolo sunt. Patron: Bă prostule, oricum te găsesc în noaptea asta! Poliţist: Şi ce vrei să-mi faci dacă må găseşti? Zi că vin la tine. Patron: Hai zi, zi unde eşti că vin eu... [Invective] Poliţist: Păi ce vrei mă să-mi faci că să vin. Patron: Băi prostule, fii atent aici, îţi spun pentru ultima oară. Dacă vreodată te mai apropii de familia mea la 3 kilometri, poţi să mă înregistrezi şi cu mumă-ta şi cu tac-tu şi cu cine vrei. Îţi tai capul ... [Invective], vin şi te iau din pat, şi acolo la tine, de faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu'! Poliţist: Aaa, asta are legătură cu faptul că am venit acum să stricăm evenimentul? Patron: Da bă ... [Invective] Poliţist: Îţi mulţumesc frumos! 

În discuţie a intervenit şi soţia patronului de restaurant, care îi aminteşte poliţistului despre un incident cunoscut doar de şefii din Poliţie, respectiv că omul legii nu ar fi efectuat cercetarea la faţa locului în cazul unui accident din trecut.

Soţia: Auzi? Am şi eu o asta la tine. O cercetare la locul accidentului de ce nu ştii să o faci? În ziua de Paşte de ce nu ai ştiut să îţi faci meseria la locul accidentului? De ce te interesează evenimentele mele? Poliţist: O seară bună vă doresc! Soţia: Răspunde! Răspunde că nu ai ştiut să faci cercetarea la locul accidentului în ziua de Paşti! Poliţist: O seară bună să aveţi! Soţia: Ce studii ai tu? Şase luni de carte? Patron: Lasă-l mă! Băi prostule, vezi că ştiu multe despre tine! Te fac de nu te vezi! Poliţist: Bine, bine! Patron: Deci nu ştii cu cine te-ai pus ...! [Invective] Deci pe lângă faptul că fizic vei fi sancţionat, şi pe parte profesională vei fi! Ai înţeles? Poliţist: Păi nu cred că aveţi puterea asta. Patron: Aşa crezi tu mă boule. 

„Discuţia continuă în acelaşi registru, patronul spunându-i poliţistului că va fi „sancţionat profesional ” – indiciu clar că acesta are şefi sus puşi care sunt la dispoziţia lui. De fapt, iritarea cea mai mare a patronului exact aceasta este, că îi are la degetul mic pe şefii din poliţie iar un „prost” de agent şi-a permis să-l controleze tocmai pe el.” mai scrie Sindicatul Europol.

CITEŞTE ŞI

Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!” AUDIO

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite