Preşcolarii, evaluaţi de psihologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluarea copiilor are loc sub formă de joc
Evaluarea copiilor are loc sub formă de joc

În Mehedinţi, timp de 10 zile, prichindeii vor fi evaluaţi de o comisie formată din medici, psihologi şi kinetoterapeuţi, care vor stabili în urma analizării psihosomatice, care vor stabili dacă micuţii sunt apţi pentru a fi înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I.

Pentru preşcolarii din Drobeta Turnu Severin şi din comunele apropiate evaluarea se va face  la Centrul Judetean de Resurse si Asistenţă Educaţională. La evaluare sunt aşteptaţi doar copiii care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie -  31 decembrie 2012 sau cei care nu au frecventat pînă acum cursurile  grădiniţei. 

Prichindeii pentru fiecare etapă a analizei primesc un punctaj care îi va plasa la una din formele de învăţămânat. „În urma  acestei  evaluari  se va întocmi un punctaj, iar dacă copilul corespunde  şi dacă proba de evaluare  se parcurge, părinetele îşi poate înscrie copilul în  clasa pregătitoare sau în clasa I”, a spus Mihaela Buzatu, psiholog la CJRAE Mehedinţi

Cei care nu vor reuşi să treacă de evaluarea comsiei vor rămâne în grădiniţe. Niciun copil nu va ieşi din sistemul educaţional.

„Rezultatele  vor direcţiona copilul  în clasa 1 sau în clasa pregătitoare sau la gradiniţă. Acesta nu va rămâne în afara sistemului de invăţământ”, a  spus  Pipelca Stanciu, psiholog  laCJRAE Mehedinţi 

Evaluarea copilului se va realiza în prezenţa părintelui, iar rezultatul va fi comunicat în scris părintelui. Activitatea cuprinde puncte de evaluare şi în celălalte oraşe din judeţ. Aprecierea calităţilor viitorului şcolar are loc sub formă de joc şi se urmăreşte comportamentul copilului în plan cognitiv şi afectiv.





Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite