Pompierii mehedinţeni sărbătoresc 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi premiaţi de pompierii mehedinţeni
Elevi premiaţi de pompierii mehedinţeni

Astăzi, la sediul I.S.U. Mehedinţi, cu sprijinul mai multor unităţi de învăţământ din judeţ, s-a organizat o expoziţie de desene pe teme de protecţie civilă reprezentând modul de percepţie al elevilor asupra riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi de intervenţie a pompierilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Elevii, ale căror desene au fost alese câştigătoare, au fost premiaţi pentru efortul depus. Ei învaţă la şcolile Petre Sergescu, Colegiul Pedagogic, Clubul Copiilor Orşova, Liceul de Artă, Şcoala nr. 14 şi Şcoala Gimnazială Izvorul Bârzii.

„S-au acordat trei premii pentru lucrările elevilor din clasele primare şi alte trei premii pentru elevii de gimnaziu. Premiile au fost acordate de către un hipermarket din municipiul Turnu Severin şi au constat în rechizite şi dulciuri”, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.    

Mâine, 28 februarie, când se sărbătoreşte ZIUA PROTECŢEI CIVILE din România, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” vor fi vizitate de copii, în cadrul programului Ziua Porţilor Deschise. Cu această ocazie, elevii au posibilitatea să cunoască autospecialele din dotarea I.S.U. ”Drobeta”, mijloacele de intervenţie şi pot afla mai multe informaţii despre prevenirea situaţiilor de urgenţă şi modul de comportare pe timpul producerii acestora.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite