Pompierii mehedinţeni au aplicat în ultima lună amenzi de aproape 70.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii mehedinţeni au efectuat în luna februarie 139 controale privind respectarea legislaţiei în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile, 98 dintre acestea efectuate la operatori economici, 21 la instituţii şi 10 la localităţi. Cu această ocazie s-au identificat 452 deficienţe şi s-au aplicat 93 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 68.500 RON.

În urma controalelor efectuate, luna trecută, de cadrele Inspecţiei de Prevenire ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi la operatori economici, obiective de investiţii, instituţii şi localităţi de pe raza judeţului nostru, au fost aplicate 269 sancţiuni, constând în 176 avertismente şi 93 amenzi contravenţionale în domeniul apărării împotriva incendiilor, în valoare de 68.500 RON.

Pe timpul desfăşurării controalelor, au fost constatate 452 deficienţe, dintre care 265 au fost sancţionate, iar 187 au fost remediate pe timpul verificărilor.

„Principalele nereguli constatate au fost: nedotarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă conform normelor în vigoare; neactualizarea planului de analiză şi acoperire a riscurilor; neîntreţinerea, în mod corespunzător, a rigolelor şi canalelor pentru colectarea apelor pluviale şi torenţilor; exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor; exploatarea mijloacelor tehnice de apărare cu termenul de valabilitate expirat, fapt ce duce la nefuncţionarea eficientă a acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”, Ramona Nistor.

Tot în această perioadă, pe timpul verificărilor, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat 177 activităţi de informare preventivă şi 11 exerciţii de alarmare şi evacuare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite