Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au recuperat de pe malul sârbesc al Dunării ambarcaţiile pierdute ale unei familii de austrieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cetăţeanul austriac ajutat de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi
cetăţeanul austriac ajutat de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi

 Două ambarcaţii aparţinând unei familii de cetăţeni austrieci, dispărute în urma unei furtuni puternice pe fluviul Dunărea, au fost recuperate şi redate proprietarilor în urma unei  acţiuni comune  de cercetare fluvială desfăşurată de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni cu sprijinul poliţiştilor de frontieră sârbi.

Astăzi, la ora 12.00, cele două ambarcaţii au fost predate de poliţiştii de frontieră familiei de austrieci care şi-au continuat croaziera spre Constanţa.

Familia austriacă se afla împreună cu doi copii minori într-o croazieră pe fluviul Dunărea. După ce au ieşit din ecluza de la hidrocentrala Porţile de Fier I, din cauza unei furtuni pe Dunăre, aceştia nu au mai putut naviga în siguranţă. S-au urcat la bordul unui yaht, însă cele două caiace s-au pierdut pe Dunăre.

„În ziua de 30.07.2012, la ora 10.30, la sediul Punctului de Trecere al Frontierei Portuar Drobeta Turnu Severin s-a prezentat cetăţeanul austriac Grall Ulrich care i-a informat pe poliţiştii de frontieră mehedinţeni că în timp ce se afla în croazieră pe fluviul Dunărea împreună cu soţia şi cei doi copii minori cu două caiace au fost surprişi de furtună pe direcţia localităţii Gura Văii. Acesta le-a mai  comunicat poliţiştilor de frontieră că după ecluzare, din cauza furtunii puternice de pe fluviul Dunărea, nu au mai putut naviga în condiţii de siguranţă, fiind în pericol de înec şi au fost nevoiţi să se urce la bordul yahtului Dione, legându-şi  caiacele de acesta. După câţiva kilometri de deplasare cu yahtul au observat că cele două caice nu mai erau legate în pupa ambarcaţiei  şi probabil au fost pierdute datorită furtunii puternice care a distrus legăturile acestora", a precizat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

A doua zi, după ce a trecut furtuna, poliţiştii de frontieră aflaţi într-o acţiune de patrulare pe Dunăre, cu o ambarcaţie fluvială aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin, au observat cu ajutorul mijloacelor de supraveghere din dotare, cele două caiace eşuate la malul sârbesc al fluviului Dunărea.

Oamenii legii i-au informat despre situaţia creată pe poliţiştii de frontieră sârbi care au recuperat cele două ambarcaţii aparţinând cetăţenilor austrieci, iar astăzi, în cadrul unei întrevederi de frontieră, acestea au fost predate autorităţilor române.

Cetăţeanul austriac a mulţumit poliţiştilor de frontieră mehedinţeni, fără ajutorul cărora nu putea să-şi continue călătoria. „Am plecat cu caiacele acum o lună de zile din Viena şi vrem să ajungem la Constanţa. Aici am avut acest incident şi fără ajutorul poliţiştilor de frontieră nu ştiu ce am fi făcut. Acum suntem bucuroşi că ne-am recuperat caiacele", a spus cetăţeanul austriac.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite