Poliţiştii au identificat autorul spargerii sediului PP DD Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul este un tânăr de 19 ani FOTO Corina Macavei
Autorul este un tânăr de 19 ani FOTO Corina Macavei

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au reuşit să-l identifice pe cel care a spart sediul Partidului Poporului Dan Diaconescu Mehedinţi de pe strada Traian, în data de 25 iunie, în persoana unui tânăr de 19 ani, care şi-a petrecut ultimii ani spărgând societăţi comerciale, dar şi alte sedii ale partidelor politice.

Tânărul este din Drobeta Turnu Severin, iar poliţiştii au stabilit că a intrat în sediul PPDD, profitând de faptul că a găsit deschisă o fereastră a clădirii. A sustras din sediul formaţiunii politice un laptop, în care se aflau diverse date şi informaţii despre membrii PPDD, şi o sumă de bani, oamenii legii nereuşind deocamdată să recupereze prejudiciul.

Tânărul care abia a împlinit 19 ani este un client mai vechi al poliţiştilor. Fiindcă o mare parte din furturile pe care le are la activ le-a comis pe când era minor, a scăpat de închisoare.  Cu o situaţie materială precară, individul a spart diverse societăţi comerciale, de unde a sustras în general bunuri alimentare ori ale obiecte care pot fi valorificate uşor la amatorii de chilipiruri.

Potrivit subcomisarului Ovidiu Ghigoartă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Drobeta Turnu Severin, ancheta a scos la iveală că cele mai recente infracţiuni s-au produs în perioada mai – iulie 2013, când acesta a pătruns prin efracţie sau escaladare în patru locaţii din Drobeta Turnu Severin, de unde a sustras aparatură electronică şi produse alimentare, prejudiciul total fiind de aproximativ 21.000 lei. „Este vorba de un tânăr de 19 ani din Drobeta Turnu Severin, căruia i-a fost documentată activitatea infracţională stabilindu-se în sarcina acestuia că în perioada mai – iulie 2013 a pătruns prin efracţie sau escaladarea gardului în patru locaţii din Drobeta Turnu Severin, de unde a sustras aparatură electronică şi produse alimentare, prejudiciul total fiind de 21 000 lei. Pe lângă acestea a fost sustras şi un pistol cu gloanţe de cauciuc, armă neletală. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70 %. A fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat Ovidiu Ghigoartă.

Cât priveşte o posibilă implicare a sa şi în tentativa de spargere a sediului PNL din Drobeta Turnu Severin, comisarul Mihai Meteleaucă spune că deocamdată nu este dovedit nimic în acest sens. „Persoana în cauză are antecedente penale, este cunoscut ca fiind în mediul elementelor infracţionale, nu are loc de muncă, provine dintr-o familie dezorganizată, iar în ceea ce priveşte asocierea lui cu săvârşirea infracţiunii la sediul PNL din Drobeta Turnu Severin, luăm în considerare şi această ipoteză cum luăm în considerare absolut orice fel de ipoteză, dar momentan nu ne putem pronunţa cu privire la această infracţiune”, a spus comisarul Meteleaucă, adjunctul şef al Poliţiei Drobeta Turnu Severin.

Citeşte şi:

Sediul PP DD Mehedinţi a fost spart. Hoţii au furat calculatorul cu toate documentele partidului

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite