Exerciţiu demonstrativ la Porţile de Fier II, în cazul unui atac terorist la Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţie tactică la Porţile de Fier II
Aplicaţie tactică la Porţile de Fier II

Forţe militare unite ale Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au participat, astăzi, la un exerciţiu demonstrativ privind respingerea unui atac terorist la Barajul Porţile de Fier II.

Efective ale structurilor specializate de intervenţie (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, Gruparea  de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,”Drobeta”,  Sectorul Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II şi Direcţia Judeţeană  de Informaţii Mehedinţi) au organizat astăzi o aplicaţie tactică de cooperare privind modul de intervenţie în cazul pătrunderii în forţă şi atacului armat asupra unui obiectiv aflat în responsablitatea Jandarmeriei Mehedinţi. 

Potrivit scenariului, un grup infracţional înarmat a forţat intrarea în Punctul Control de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier II, încercând să introducă  fraudulos în ţară, armament muniţie şi produse de contrabandă. Totodată un alt obiectiv strategic vizat de infractori a fost ecluza Porţile de Fier II, prin care se încerca  preluarea controlului traficului naval pe fluviul  Dunărea.

Trei infractori au deschis focul asupra agentului de pază şi personalului de la turnul ecluzei şi au preluat controlul traficului naval. S-a solicitat sprijinul efectivelor din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi, Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fraţii Buzeşti”  Craiova, Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, care au realizat securizarea obiectivului şi au capturat elementele infractoare.

“Aplicaţia tactică a urmărit aprofundarea cunoştinţelor participanţilor privind formele şi procedeele de acţiune pentru îndeplinirea misiunilor specifice, dezvoltarea cooperării între forţele  participante la îndeplinirea misiunii şi descurajarea eventualelor acţiuni ilegale săvârşite în zona de dispunere a Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier II”, a precizat Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

Acţiunea forţelor de intervenţie a fost sprijinită de Formaţiunea Salvamont din judeţul Mehedinţi în domeniul pregătirii şi materialelor specifice.
                

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri