Poliţia pierde timp ca să strângă probe, iar instanţa îi lasă liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adjunctul IPJ Mehedinţi, cms.şef Alexandru Stoica, susţine că poliţiştii şi-au făcut datoria
Adjunctul IPJ Mehedinţi, cms.şef Alexandru Stoica, susţine că poliţiştii şi-au făcut datoria

Pentru a proba activitatea infracţională a anumitor persoane, pe evaziune fiscaă, poliţiştii consumă timp, dar şi resurse financiare. Se ajunge chiar şi la un an de anchetă.

Poliţiştii mehedinţeni de la Investigarea Fraudelor au instrumentat, în ultima perioadă, două dosare în care sunt implicaţi şi câţiva rromi din Strehaia.

Unul dintre ele priveşte cărbunele livrat Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin. În acest dosar sunt cercetate penal 21 de persoane, fiind incluşi angajaţi ai instituţiei, conducerea din perioada 2007-2008, dar şi angajaţi ai unei firme din Craiova care a avut ca atribuţiuni, conform unui contract de prestări servicii, verificarea calităţii cărbunelui primit de RAAN.

“Partea de soluţionare a dosarului penal nu mai este atributul nostru. Noi am făcut propunerile respective, iar dosarul se află în prezent la Parchet”, ne-a spus comisarul şef Alexandru Stoica, adjunctul IPJ Mehedinţi. 
 

În cel de-al doilea dosar, în care sunt cercetate opt persoane (şapte din Strehaia) pentru evaziune fiscală, instanţa de judecată a dispus eliberarea unui mandat de reţinere doar în cazul uneia dintre ele.“Vreau să vă asigur că noi ne-am făcut datoria. Mai departe, activităţile care au fost dispuse sunt de competenţa procurorului şi ale instanţei de judecată. Aşa s-a apreciat. Nu avem comentarii de făcut, întrucât aceste măsuri sunt în competenţa altor instituţii”, a adăugat adjunctul IPJ Mehedinţi.

Potrivit sursei citate, instrumentarea unui dosar pe linie economică durează chiar şi un an, având în vedere faptul că infracţiunile nu se comit pe raza Mehedinţiului, ci în ţară.

Ce presupune instrumentarea unui dosar pe linie economică, aflaţi joi pe turnu-severin.adevarul.ro, dar şi în Adevărul, ediţia de Oltenia!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite