„Performanţă” cu vechituri. Cum să goneşti după infractori cu nişte hârburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul auto al IPJ Mehedinţi FOTO Corina Macavei
Parcul auto al IPJ Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Scenele cu poliţişti fugind după infractori se pot vedea numai filme, fiindcă la Mehedinţi  puţini sunt poliţiştii care se încumetă să gonească pe străzi, la volanul maşinilor din dotare. Motivul este simplu: maşinile de poliţie cu care ies pe străzi sunt depăşite din toate punctele de vedere.

“Cum să goneşti după răufăcători, când aceştia vin la spargeri în maşini cu motoare puternice, conştienţi că trebuie să se facă nevăzuţi în câteva secunde” , se întreabă poliţiştii din Mehedinţi, care sunt atât de săraci că nu au bani nici măcar pentru reviziile tehnice şi reparaţiile curente.

Parcul auto al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi este la pământ. Într-un procent de 90,5 la sută autoturismele aflate în dotarea instituţiei îndeplinesc condiţiile de scoatere din funcţiune din cauza vechimii şi a numărului de kilometri efectuaţi.

În ultimii cinci ani, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi a fost dotat doar cu 15 autovehicule noi, din care 9 pentru formaţiunile de poliţie rutieră, iar 6 pentru celelalte formaţiuni operative, însă a scos din funcţiune 30 de autospeciale.

„Unitatea noastră se vede obligată de a menţine în continuare în funcţiune parcul auto de care dispune în prezent pentru a-şi atinge obiectivele, însă pentru a îndeplini condiţiile impuse de normele rutiere privind circulaţia acestora pe drumurile publice sunt necesare resurse financiare care prin bugetul alocat sunt cu mult sub necesar (circa 10 la sută din necesar)”, se arată în planul strategic privind principalele obiective ce trebuie realizate de IPJ Mehedinţi şi indicatorii de performanţă minimali pe anul 2015.

Pentru reviziile tehnice şi reparaţiile curente, IPJ Mehedinţi ar avea nevoie de cel puţin 40.000 de lei. Dar de unde să scoată bani pentru piesele necesare când bugetul alocat instituţiei este sub 10 la sută din necesar.
Într-o listă cu necesarul de strictă urgenţă ar fi, printre altele, 30 de planetare, 50 bucăţi – capete bară, 50 bucăţi – pivoţi, plăcuţe frână – 30 de seturi şi anvelope de vară pentru autovehiculele din dotare.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite